“Mama mi-a cumpărat degete noi la picioare", declaraţia fetiței care a învins o boală necruțătoare

“Mama mi-a cumpărat degete noi la picioare", declaraţia fetiței care a învins o boală necruțătoare

Şi-a pierdut degetele şi chiar o parte din picioare chiar atunci când ar fi trebuit să înveţe să meargă. Asta nu a împiedicat-o să se adapteze şi să treacă peste toate suferinţele ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Medicina modernă a ajutat-o şi ea.

Protezele pentru degetele de la picioare pe care le-a primit micuţa Ava Bainbridge sunt primele care au fost produse pentru o persoană la o vârstă atât de fragedă. Cu un an în urmă, fetiţa şi-a pierdut o parte din picioare din cauza meningitei. Acum, ea are doi ani şi învaţă să facă primii paşi cu ajutorul protezelor. Povestea micuţei dar puternicei Ava Bainbridge este prezentată pe larg de tabloidul britanic Daily Mai. “Nu a mai fost realizat aşa ceva niciodată. Aceste proteze sunt făcute special pentru Ava, iar ea este încântată că poate merge şi poate purta papuci normali din nou", a declarat Gemma Clay, mama fetei, pentru respectiva publicaţie.

Ava s-a îmbolnăvit în luna ianuarie a anului 2011, pe când avea doar 14 luni. Imediat după momentul în care i-a fost pus diagnosticul de meningită şi septicemia, într-o jumătate de oră a avut nevoie de aparate pentru a putea respira. Degetele de la picioarele fetiţei s-au făcut negre, iar medicamentaţia nu a fost sufficient de puternică pentru a o salva de la amputarea lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noile proteze imită perfect degetele de la picioare şi îi permit să calce normal şi chiar să poarte papuci normali. Ele vor trebui ajustate pe parcurs ce fetiţa va mai creşte. Sursă: Daily Mail