Profesorii sunt nemulţumiţi că Executivul a hotărât să nu mai acorde tichete cadou. Deşi s-a revenit asupra deciziei la sfârşitul săptămânii trecute, cadrele didactice nu au renunţat la protest.

Reprezentanţii Ministrului de Finanţe au anunţat că tichetele vor fi acordate, dar numai acolo unde consiliile locale au fonduri. Sindicaliştii din învăţământ spun însă că nu mai au încredere în Guvernul Tăriceanu.

Tichetele cadou erau acordate de patru ori pe an, la evenimente sau sărbători importante. Valoarea unui tichet cadou este cuprinsă între 10 şi 50 de lei.
(10:55)

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 15:00

Ca urmare a protestelor organizate de sindicaliştii din învăţământ şi pe fondul nemulţumirii bugetarilor, liberalii i-au solicitat ministrului Economiei şi Finanţelor elaborarea unui raport privind impactul pe care acordarea tichetelor cadou îl au asupra economiei.

Astfel, bugetarii îşi pot primi în continuare tichetele. Acordarea bonusurilor valorice se va face însă în limita bugetelor aprobate. Informaţia a fost făcută publică de ministrul Muncii Paul Păcuraru, Executivul revenind astfel asupra hotărârii de a interzice bonusurile bugetarilor.