În holul Administraţiei se aflau inițial câteva zeci de soldaţi ai trupelor de interne. Manifestanții au reușit să intre în clădire, după ce inițial reușișeră să spargă ușile.
Între timp, presa anunţă despre demisia în semn de protest a consulului Ucrainei în Luxemburg, Klod Radu.

El susţine că nu poate tolera politica represivă a conducerii Ucrainei, care permite ca lunetiştii să vâneze manifestanţii şi uciderea acestora pentru dreptul lor la libera exprimare. Klod Radu consideră că în Ucraina este dictatură.
Proteste similare au fost semnalate și în celelate regiuni din vestul Ucrainei. La Lvov, cel mai mare oraș din vestul țării, situat în apropierea graniței cu Polonia, manifestanții au intrat în biroul guvernatorului Oleh Salo, cerându-i demisia.
Ca şi la Kiev, unde Piaţa Independenţei şi străzile vecine din centrul oraşului sunt înconjurate de baricade, manifestanţii din Liov au ridicat baricade din pneuri şi saci de nisip în faţa clădirii administraţiei, unde au instalat o scenă şi recipiente metalice cu cărbuni aprinşi destinate încălzitului în aer liber. Guvernatorul a afirmat că demisia sa, semnată sub constrângere, nu este valabilă. El a sosit la administraţie vineri dimineaţa, dar a trebuit să plece fără să poată intra.

Manifestanţii au blocat, de asemenea, o autostradă care duce spre frontiera poloneză, ”în semn de solidaritate cu acţiunile de la Kiev. Au fost ocupate administraţiile şi din regiunile Rivne, Ternopil şi Hmelniţki (vest).

În Cerkasî (centru), poliţia a reuşit să-i alunge pe manifestanţii care luaseră cu asalt administraţia joi seara şi a interpelat circa cincizeci de persoane.
Aseară, o nouă rundă de negocieri între liderii opoziției și președintele Viktor Ianukovici s-a încheiat fără niciun rezultat, după ce șeful statului a refuzat să facă concesii.
<iframe width="640" height="415" src="//www.youtube.com/embed/Cgp06ucyZJE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Te-ar putea interesa și: