Evenimentul ZileiJustitiePROTESTELE angajaților din PENITENCIARE continuă! Care sunt solicitările acestora către MINISTRUL JUSTIȚIEI

PROTESTELE angajaților din PENITENCIARE continuă! Care sunt solicitările acestora către MINISTRUL JUSTIȚIEI

PROTESTELE angajaților din PENITENCIARE continuă! Care sunt solicitările acestora către MINISTRUL JUSTIȚIEI
Dat fiind eșecul negocierilor din 26 septembrie de la Penitenciarul Gherla,dintre sindicate și ministrul justiției, Raluca Prună, protestele angajaților din penitenciare continuă mâine, 29.09.2016, cu penitenciarele: Târgu Jiu, Vaslui, Bârcea Mare, București -Jilava și Tulcea. Aproximativ 500 de angajați din penitenciare sunt așteptați la aceste activități de protest.

Redăm mai jos comunicatul Sindicatului Asociației Naționale a Penitenciarelor.

Tot mâine, doamna Raluca Prună, ministrul justiției, este așteptată la Penitenciarul Tulcea de către personalul care protestează pentru condiții de lucru mai bune, personal suficient pentru executarea misiunilor și eliminarea inechităților salariale. Personalul solicită demisia ministrului justiției pentru incompetență și lipsă de interes pentru problemele reale ale sistemului penitenciar.

Ministrul justiției nu are un plan pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personal, deși are un plan extrem de detaliat și bine finanțat pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție. $740 milioane a aprobat Guvernul României pentru deținuți, nimic pentru condițiile de lucru ale personalului. În prezent, conform estimărilor ANP, sunt necesari încă 8.000 de angajați pentru ca penitenciarele să funcționeze la nivel optim și se înregistrează peste 1,5 milioane de ore suplimentare la nivelul sistemului penitenciar.

Personalul din penitenciare a notificat deja referitor la refuzul de a presta ore suplimentare și este de așteptat ca penitenciarele să nu mai poată funcționa în parametri normali. În aceste condiții, ministrul justiției crează artificial o inechitate, refuzând – din motive obscure – aplicarea unor majorări salariale prevăzute de OUG 20/2016, care se aplică dealtfel tuturor angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Contact organizator: Sorin Casilov, președinte Sindicatul Delta – Penitenciarul Tulcea, 0722252332, delta.tulcea@fsanp.ro

Surse din Ministerul Justiției, neconfirmate oficial, informează că ministrul justiției se va afla mâine în județul Tulcea pentru a participa la activități în cadrul proiectului finanțat printr-un grant acordat de Norvegia prin Mecanismul Financiar Norvegian. Proiectul "Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deţinuţilor", este dezvoltat pe grindul Tătaru, ce aparţine Penitenciarului Tulcea-Secţia Chilia, şi presupune construirea unui ansamblu de 5 case ecologice şi înființarea unor ateliere ce vor pregăti deţinuţii în meserii ce ţin de eco-construcţii şi meşteşuguri tradiţionale."

Protestele din penitenciare vor continua până când ministrul justiției, va răspunde pozitiv solicitărilor angajaților din penitenciare.


Accesează: