Proteste violente la Tirana, soldate cu trei morţi

Proteste violente la Tirana, soldate cu trei morţi

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite în violenţele care au izbucnit astăzi la Tirana între manifestanţi şi poliţia albaneză în cursul unui protest antiguvernamental, scrie BBC.

Peste 20.000 de persoane au participat la manifestaţia organizată de Partidul Socialist pentru a-i cere premierului conservator Sali Berisha să îşi dea demisia şi să convoace alegeri anticipate, ca urmare a unui scandal de corupţie.

Deşi liderul socialist Edi Rama a făcut apel la simpatizanţii săi să protesteze paşnic, o parte dintre manifestanţi a început să arunce cu pietre înspre forţele de ordine care au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Albania se află în criză politică încă din 2009, când opoziţia a refuzat să recunoască rezultatele alegerilor legislative din iunie, câştigate la limită de Partidul Democrat condus de premierul Berisha.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tensiunile au reizbucnit săptămâna trecută după ce Ilir Meta, unul dintre aliaţii politici ai premierului, şi-a depus demisia în urma unor acuzaţii de corupţie formulate împotriva sa într-un caz legat de o licitaţie publică.