Miile de manifestanți, purtând paglici albe în piept (simbol al organizării unor alegeri corecte) s-au ținut de mâini, formând un lanț aproape neîntrerupt, pe toată toată lungimea bulevardului, de aproximativ 16 kilometri, relatează AFP, preluat de „Le Figaro”.

La acţiune au luat parte aproximativ 11.000 de persoane, potrivit estimărilor poliţiei, peste 35.000 conform reprezentanților opoziției.

Mulţi dintre automobiliştii care treceau pe Sadovoe Kolţo în timpul acţiunii fluturau panglici albe pe geam şi claxonau în semn de solidaritate cu participanţii la "Marele cerc alb".

În paralel, un marş "pentru alegeri corecte" se desfășoară la Sankt-Petersburg, oraşul natal al lui Vladimir Putin, transmite Interfax, precizând că la manifestaţie iau parte formaţiunea neparlamentară Iabloko (dreapta), Partidul Comunist, Rusia Justă (centru-stânga), mişcarea Solidarnost.

Contestarea fără precedent apărută în Rusia după alegerile legislative din decembrie, umbrite de fraude, potrivit opoziţiei şi observatorilor OSCE, a cuprins un amestec eterogen de liberali, activişti de extrema-stângă, naţionalişti şi personalităţi culturale şi din media, notează agențiile de presă.