Evenimentul Zilei > EVZ Special > Proteste cu mii de participanți în Europa. La Kassel, Germania acțiunile de protest au degenerat în conflicte
Proteste cu mii de participanți în Europa. La Kassel, Germania acțiunile de protest au degenerat în conflicte

Proteste cu mii de participanți în Europa. La Kassel, Germania acțiunile de protest au degenerat în conflicte

Protestele împotriva restricțiilor continuă în Europa. Mii de persoane protestează în stradă la Londra, iar în Germania la Kassel protestele au degenarat în conflicte stradale. Forțele de ordine au folosit spray-uri și au fost arestate mai multe persoane.

Protestele împotriva restricțiilor continuă în orașele europene. O oarecare stare de suprasaturație se resimte la nivelul cetățenilor europeni. Impunerile pandemiei par a fi afectat deosebit de mult, la nivelul tuturor categoriilor de vârste, populația europeană.

Mii de protestatari împotriva restricțiilor la Londra

O acțiune de protest deosebit de amplă are loc cu participarea a mii de persoane pe străzile Londrei. Din ceea ce se cunoaște până acum, protestul este pașnic, iar imaginile arată că participanții s-au implicat fără respectarea distanțării fizice și a respectării măsurii de siguranță prin purtarea măștii.

La Londra, cel puțin momentan, nu există intervenții ale forțelor de ordine și nici protestatari violenți. Nemulțumirea principală a protestatarilor pare a fi starea prelungită a crizei coronavirus și lipsa unui orizont concret pentru soluționarea rezonabilă a acestei stări pandemice fără precedent.

Proteste împotriva restricțiilor în orașele germane

De cealaltă parte, pe continent, orașele germane freamătă din aceleași motive, reușind mobilizări importante în week-end. Inclusiv la Berlin protestatrii s-au mobilizat în această după-amiază. Din nefericire, în landul Hessa acțiunile de protest au degenerat deja, iar poliția a anunțat intervențiile în forțe și mai multe arestări.

Demonstraţiile din oraşul german Kassel (landul Hessa) împotriva restricţiilor legate de COVID-19 au degenerat sâmbătă în violenţe între poliţie şi protestatari, relatează Agerpres .

Poliţia germană a afirmat că mai multe mii de persoane s-au adunat în centrul oraşului Kassel pentru un protest neautorizat. Acțiunea s-a concretizat în pofida recomandărilor autorităţilor.

Forţele de ordine au folosit spray-uri cu piper şi bastoanele împotriva manifestanţilor. Intervenția forțelor de ordine a avut loc în momentul când protestatarii au încercat să rupă un cordon al poliţiei. Mai multe persoane au fost arestate, mai precizează sursa citată.

Sursele mai indică că acțiunile de protest sunt influențate și de factori externi de ordin politic. Patimile sunt astfel alimentate și de factori politici. Mare parte dintre manifestanţi erau susţinători ai aşa-numitei mişcări Querdenken, formată din contestatari ai COVID-19, activişti de extremă dreapta şi opozanţi ai vaccinării.

De asemenea, începând din această după-amiază, un protest împotriva acelorași restricții pandemice are loc în Piața Constituției.