Înființarea unei comisii parlamentare de anchetă  pentru analizarea evenimentelor din 10 august se vrea chiar de către Putere prin senatorul PSD, Mihai Fifor, ministrul apărării naţionale, și europarlamentarul social-democrat, Dan Nica.

„Ieri, şi susţin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti. De aceea, această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urma votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă", afirmă Fifor, duminică, pe Facebook.

Pe de altă parte, și Opoziția se vrea unită pentru a elucida cele întâmplate în Piața Victoriei. Deputatul Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a spus că  liberalii alături de celelalte partide de opoziţie vor va face tot posibilul pentru aflarea adevărului în cazul evenimentelor din 10 august.

„După ce regimul Dragnea a dat cu gaze împotriva românilor nevinovaţi, acum dă cu minciuni şi dezinformări neruşinate. După ciomăgeala fizică a manifestanţilor paşnici, a venit ciomăgeala adevărului, a evidenţei şi a bunului simţ. După ce au dispărut din spaţiul public în urma reprimării brutale a manifestaţiei de protest din 10 august, tartorii din PSD-ALDE au trimis la înaintare câţiva trepăduşi care fac declaraţii după principiul 'hoţul strigă hoţii'. Mai au puţin şi vor fi în stare să mintă cu seninătate că preşedintele Iohannis şi Opoziţia ar fi reprimat manifestaţia din 10 august sau chiar să debiteze că manifestanţii, altminteri paşnici, s-ar fi lovit şi gazat singuri. La câte minciuni apocaliptice au spus, sunt capabili de orice alte scenarii ale dezinformări", afirmă Robert Sighiartău într-o postare pe pagina sa de facebook.

Mai mult, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, să nu blocheze audierea ei, alături de şefii din Jandarmerie, pe 21 august, în şedinţa Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, cu privire la protestul din 10 august.

Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare, i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Carmen Dan, potrivit Agerpres.

„În urma discuţiilor de ieri, din cadrul biroului Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, s-a stabilit că veţi fi invitată urgent, împreună cu responsabilii din Jandarmerie, în cadrul Comisiei, pentru a explica Parlamentului (dacă îl respectaţi, desigur) şi opiniei publice (dacă o respectaţi, desigur) ce s-a întâmplat la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei", i-a transmis Ovidiu Raeţchi lui Carmen Dan.