A patra seară de proteste a înregistrat, la Constanţa, cel mai mare număr de participanţi, aproape 7000   Oameni de toate vârstele au ieşit din case pentru a cere „Constanţa trezeşte-te !” şi pentru a  omagia „cinci oameni care au vrut să lanseze un album şi au lansat o revoluţie, COLECTIV”. „Simţim o furie şi în acelaşi timp o durere imensă pentru tinerii care au murit şi acum, cu toată ţara, sperăm în viitorul mai bun al copiilor noştri”, a declarat o mamă care îşi îmbrăţişa fiul.

Din pancartele aduse de protestatari ieşea în evidenţă „Formăm un mare COLECTIV, contra sistemului abuziv”. Tânăra care a conceput mesajul crede „în generaţia noastră, suntem toţi optimişti, poate nu azi, poate nu mâine, dar am dat startul şi vom reuşi”. În zgomotul asurzitor al vuvuzelelor, elevi şi studenţi se încurajau strigând „Vrem un viitor al românilor, nu al politicienilor” şi „Uniţi, uniţi, ne facem auziţi" . Nici politicienii locali, instituţiile de control, chiar şi CNA-ul, şi nici „Preafericitul” nu au scăpat de mânia mulţimii, fiind invitaţi „să demisioneze”.

Şuvoiul de oameni s-a adunat apoi, în faţa prefecturii Constanţa, scandând la unison, „Libertate, libertate!” şi „Vrem o ţară ca afară, să nu ne mai tragă nimerni pe sfoară”. S-au creat grupuri care s-au contrazis, s-au acuzat chiar de „manipulare” când cei mai mulţi dintre pornit în marş pe străzile oraşului. Mesajul a fost însă aceleaşi, schimbarea clasei politice. „Nu e vorba de o nouă politică ci de schimbarea de mentalitate. Trebuie să ne facem treaba, şi ei ca politicieni, şi noi ca cetăţeni” a declarat Cătălin Anghel, unul dintre liderii protestarilor. Marşul continuă, şi la această oră, cu punct terminus Piaţa Ovidiu.

 

 

Te-ar putea interesa și: