Nemulțumiți că mai multe proiecte propuse de primarul Valentin Vrabie sunt respinse de consilierii locali municipali, edilul orașului Medgidia și mai mulți locuitori au decis că “a venit momentul în care să demonstrăm că voința noastră trebuie ascultată”, protestând în fața prefecturii Constanța. “Doresc să vă atrag atenţia asupra faptului că atribuțiile pe care le presupune funcția de prefect nu ar trebui să fie compatibile cu slugărnicia față de interesele meschine ale unor jupâni de județ, precum Felix Stroe”, și-a justificat primarul Medgidiei protestul, făcând referire la președintele organizației județene a PSD Constanța.

Protestatarii au făcut referire la trei adrese depuse la prefect, referitoare la hotărâri de Consiliu Local adoptate de consilierii municipali din Medgidia, “cu încălcarea flagrantă a legii”. De asemenea, s-au referit la o altă adresă prin care primăria Medgidia a solicitat demararea referendumului local privind dizolvarea Consiliului Local Municipal. Principalele nemulțumiri ale protestatarilor fac referire, printre altele, la “prețul uriaș al apei”, impus de Regia Județeană de Apă Constanța, precum și respingerea de către consilierii locali a construirii unei fabrici în Medgidia. “Indiferența reprezentantului Guvernului în teritoriu girează un Consiliu Local toxic și ostil dezvoltării orașului nostru”, au acuzat protestatarii din Medgidia.

Potrivit primarului orașului Medgidia, Valentin Vrabie, în CLM nu s-ar mai ține cont de culoarea politică ci de interesele proprii ale consilierilor. “PSD-ul este partidul stat, consilierii PNL sunt, prin atitudine, niște slugi ale PSD-ului. Am adus în discuție în ședința de CLM un eveniment neplăcut, toxiinfecție alimentară la școala 6 de la restaurantul domnului Butnaru. Toți au întors capul, nimeni nu a zis nimic. La o asemenea informație importantă nu au reacționat, s-au ridicat și au plecat. Animale, ăia nu sunt oameni. Când votezi împotriva investițiilor, a locurilor de muncă. Unii spun că îi jignesc. Nu, cred că mă exprim elegant pentru modul dușmănos pe care îl folosesc în voturilor lor” a declarat, pentru EVZ, primarul Valentin Vrabie.

În urma întâlnirii dintre primarul Medgidiei și prefectul de Constanța, Dumitru Daniel Jeacă, s-a stabilit că “procedura de inițiere a referendumului nu poate fi validată atâta timp cât lista susținătorilor este incorectă și se desfășoară verificări sub aspectul nelegalității datelor înscrise în respectiva listă”. Iar în privința solicitării avizului de legalitate pentru trei HCL „a fost evidențiată necesitatea unei atente analize, având în vedere că  una dintre hotărâri se referă la taxe speciale, iar celelalte două vizează un proiect de amploare, cu un buget de aproximativ 600 milioane euroși cu impact major pentru întregul județ.” Protestele au fost suspendate până la lămurirea corespondenței între cele două instituții.

 

Te-ar putea interesa și: