Potrivit lui Liviu Butunoiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Internelor, cei aproximativ 4.000 de sindicalişti vor să tragă totuşi un semnal de alarmă cu privire la bugetul mult prea mic alocat instituţiei în acest an.

Nu au bani de benzină


„Suntem supăraţi pe Ministerul
Finanţelor şi vrem să tragem un semnal de alarmă deoarece bugetul alocat Ministerului Internelor pentru acest an este foarte mic. Oamenii nu au bani de carburanţi, nu au bani pentru hârtia de scris şi nu-şi pot face treaba. Cu toate acestea, în timpul Summitului NATO au fost poliţişti de la Rutieră, de la Judiciar, de la Ordine Publică care au lucrat şi câte 20 de ore continuu pentru ca lucrurile să iasă bine. Şi nimeni nu a zis nimic!“, a precizat Butunoiu.


Pe listă se adaugă nemulţumirile legate de salariile mici şi revendicări referitoare la acordarea sporului de fidelitate şi a primei de concendiu pentru personalul civil din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

O altă problemă a poliţiştilor ţine de Ministerul Justiţiei: sindicaliştii cer modificarea, în regim de urgenţă, a Codului Penal şi a celui de Procedură Penală, astfel încât, pedepsele pentru infracţiunile de ultraj să crească.

CAPITALA, SUB ASEDIU


Cu autocarele în centrul Bucureştiului


Între orele 10.00 şi 12.00, protestul poliţiştilor se desfăşoară în Piaţa George Enescu. Până la ora 13.00, sindicaliştii vor pleca, în marş, spre sediul guvernului pe traseul Calea Victoriei, Strada D.I Dobrescu – Bulevardul Magheru – Bulevardul Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor. „După ora 13.00, oamenii se vor întoarce la casele lor“, a precizat Butunoiu.