Evenimentul Zilei > Economie > PROPUNERE: Supermarketurile să DONEZE mâncarea aproape expirată pentru animale sau primesc AMENDĂ de 15.000 de lei
PROPUNERE: Supermarketurile să DONEZE mâncarea aproape expirată pentru animale sau primesc AMENDĂ de 15.000 de lei

PROPUNERE: Supermarketurile să DONEZE mâncarea aproape expirată pentru animale sau primesc AMENDĂ de 15.000 de lei

Supermarketurile ar trebuie să încheie contracte cu organizaţii umanitare sau de protecţia animalelor pentru a dona alimentele aflate aproape de data expirării, potrivit unei proiect de lege elaborate de senatorul UNPR Marian Vasiliev.

Un proiect depus de senator pevede că se intezice tuturor agenţilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu produse alimentare aruncarea acestora la expirarea termenului de folosinţă, scrie Mediafax. 

Agenţii economici care operează în spaţii comerciale cu suprafete de peste 400 metri pătraţi, cu destinaţia de vânzare de produse alimentare, vor încheia un contract cu o organizaţie umanitară, înregistrată legal sau o asociaţie pentru protecţia animalelor, în vederea donării produselor aflate aproape de data expirării, într-un termen rezonabil astfel încât acestea să poată fi utilizate. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de 15.000 lei.

Un al doilea proiect care apartine senatorului prevede că se instituie în 16 octombrie Ziua naţională pentru combatera risipei alimentare. Această dată coincide cu Ziua mondială a alimentaţiei. Administraţiile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi zilei, luând în considerare culoarea galbenă ca şi culoare specifică acestei zile.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.