Evenimentul Zilei > Justitie > Pronunțare în Dosarul DIPLOMELOR FALSE obținute Dragnea și apropiații lui
Pronunțare în Dosarul DIPLOMELOR FALSE obținute Dragnea și apropiații lui

Pronunțare în Dosarul DIPLOMELOR FALSE obținute Dragnea și apropiații lui

Scandalul diplomelor false care vizează două universități din Alexandria, Universitatea Alexandru Ghica și Universitatea Europa Ecor se va finaliza în instanță. Astăzi se așteaptă pronunțarea în dosarul în care apar numele șefului PSD, dar și al mai multor funcționari publici din Teleorman, apropiați de Liviu Dragnea.

După mai mulți ani de cercetări, ofițerii din cadrul Departamentului pentru Combaterea Infracțiunilor Economice au finalizat cazul și l-au trimis în instanțp. Un număr de 159 de persoane ar putea rămâne fără diplomele de licență.

Cele două instituții de învățământ superior nu au deținut niciodată atestate sau autorizații de funcționare, fără ca Ministerul Educației să fi știut vreodată acest lucru, cel puțin declarativ, arată rtvnews.ro.

Conform procurorilor care au trimis cazul în instanță, e pare că obținerea unui dosar de absolvire era condiționată de plata unei sume de 3.000 – 3.500 de euro, fără ca beneficiarul să trebuiască să participe la cursuri timp de trei ani.

Printre cei care și-au cumpărat astfel diplomele se numără foști parlamentari, miniștri, primari și funcționari publici din judetul Teleorman, arată sursa citată. Printre ei, chiar Liviu Dragnea, cel dar și fosta sa soție sau fostul adjunct al IPJ Teleorman, Emil Stănimir.