Evenimentul Zilei > International > Promisiuni de Crăciun. Putin primite ruşilor mărirea veniturilor populaţiei
Promisiuni de Crăciun. Putin primite ruşilor mărirea veniturilor populaţiei

Promisiuni de Crăciun. Putin primite ruşilor mărirea veniturilor populaţiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri că mărirea veniturilor cetățenilor reprezintă „obiectivul numărul unu” al guvernanților de la Moscova.

„Știm cu toții că una dintre principalele sarcini (ale guvernului) este creșterea nivelului de trai al cetățenilor, în special al celor care au venitul minim pe economie”, a declarat Putin în cadrul unei ședințe cu guvernul rus, potrivit transcrierii oficiale.

„În ultimul trimestru al anului, chiar începând cu al treilea trimestru, au fost atinse anumite ținte de creștere a veniturilor și a salariilor reale ale cetățenilor, iar această tendință trebuie menținută și consolidată”, a declarat șeful statului rus.

Comentând cu privire la situația economiei ruse, Putin a spus că gradul de creștere obținut nu este suficient și că trebuie făcut tot ce se poate pentru a spori tendința de creștere a economiei și pentru a îmbunătăți structura și calitatea acesteia.

Banca Centrală a Rusiei estimează creșterea Produsului Intern Brut (PIB) al țării, în acest an, la aproximativ 1,3 la sută.

Proiectele la nivel național și obiectivele strategice de dezvoltare au fost concepute pentru a realiza acest lucru, dar obiectivul principal rămâne îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor, a mai declarat Putin.