„Știm cu toții că una dintre principalele sarcini (ale guvernului) este creșterea nivelului de trai al cetățenilor, în special al celor care au venitul minim pe economie”, a declarat Putin în cadrul unei ședințe cu guvernul rus, potrivit transcrierii oficiale.

„În ultimul trimestru al anului, chiar începând cu al treilea trimestru, au fost atinse anumite ținte de creștere a veniturilor și a salariilor reale ale cetățenilor, iar această tendință trebuie menținută și consolidată”, a declarat șeful statului rus.

Comentând cu privire la situația economiei ruse, Putin a spus că gradul de creștere obținut nu este suficient și că trebuie făcut tot ce se poate pentru a spori tendința de creștere a economiei și pentru a îmbunătăți structura și calitatea acesteia.

Banca Centrală a Rusiei estimează creșterea Produsului Intern Brut (PIB) al țării, în acest an, la aproximativ 1,3 la sută.

Proiectele la nivel național și obiectivele strategice de dezvoltare au fost concepute pentru a realiza acest lucru, dar obiectivul principal rămâne îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor, a mai declarat Putin.