Vicepreşedintele grupului parlamentar conservator, Günter Krings, a cerut stoparea a ceea ce el a numit ”acţiunea propagandistică agresivă” a salafiştilor, considerând că în spatele ei se află intenţia de a capta adepţi, informează site-ul The Local.de.

Grupul de fundamentalişti islamici intenţionează să distribuie 25 de milioane de exemplare ale Coranului în Germania.

Serviciile de securitate din Germania supraveghează activitatea salafiştilor germani, care în ultimele săptămâni au început să ofere cărţile în zonele pietonale din oraşe, mai ales în statul cu populaţie numeroasă Renania de Nord-Westfalia.

Scopul declarat al grupului este ca un exemplar al Coranului să existe în fiecare casă, indiferent de religia ocupanţilor săi, deşi se orientează în special către musulmani. Proiectul este finanțat de către musulmanii care au cumpărat un Coran, finanțând astfel publicarea unui alt exemplar, dar și din donații ale oamenilor foarte bogați din Bahrain.

În Germania trăiesc circa 3,5 milioane de musulmani, salafiştii alcătuind o minoritate de circa 2.500 de membri, potrivit estimării serviciilor secrete germane.