Proiectul taxei auto a fost respins

Proiectul taxei auto a fost respins

Comisia de buget-finanţe din Senat a respins proiectul taxei de mediu, aşa cum este numită acum taxa auto. Senatorii cer restituirea integrală a banilor plătiţi pe taxa de înmatriculare, însă Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Diferenţa de taxă auto, în 45 de zile

Proprietarii de autovehicule care au plătit taxa de înmatriculare după actualul Cod Fiscal vor putea să-şi recupereze în 45 de zile diferenţa de bani, dacă rezultă o astfel de diferenţă din aplicarea noului algoritm de calcul al taxei.

Diferenţa dintre taxa auto plătită până în prezent conform Codului Fiscal şi taxa de poluare auto, percepută după 1 iulie 2008, va fi restituită proprietarilor de autovehicule doar pe baza unei documentaţii, incluzând copia chitanţei care atestă plata taxei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suma va fi restituită în termen de 45 zile de la solicitare, conform Codului de Procedură Fiscală, şi doar pe baza unei documentaţii complete depuse de către solicitanţi la administraţia fiscală. Documentaţia trebuie să includă copia chitanţei pentru plata taxei auto şi o cerere-tip de restituire a diferenţei. Organul fiscal va avea un program informatic prin care se va calcula diferenţa de taxă, iar suma va fi rambursată în cont bancar sau în numerar“, au declarat, ieri, surse guvernamentale citate de agenţia Mediafax.   Procedura de restituire a diferenţei de taxă auto va fi reglementată prin normele metodologice de aplicare a OU nr. 50/2008 privind instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, care urmează să fie aprobate în şedinţa de azi a guvernului.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 13:52