Decizia a fost luată cu 162 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi patru abţineri. Propunerea de introducere pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a proiectului de act normativ a fost făcută de liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în plen şi apoi să intre la sesiunea de vot final, programată la finalul şedinţei.

Proiectul prevede interzicerea completă a fumatului în toate spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii, inscripţionarea pachetelor cu produse din tutun, desfăşurarea de campanii de informare şi educare a populaţiei, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziţioneze, indicarea în produsele finale a conţinutului de gudron, nicotină şi monoxid de carbon.

Totodată, legea conţine unele măsuri privind utilizarea ingredientelor pentru produsele din tutun, având ca scop protejarea sănătăţii persoanelor fumătoare şi nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor şi asigurarea unui nivel adecvat al calităţii vieţii populaţiei.