„Proiectul de ţară” anunţat de premierul Dacian Cioloş, reprezentând un pachet de principii, valori şi măsuri agreate de preşedintele ţării, guvern şi partidele politice, va fi lansat săptămâna viitoare, pe 5 iulie, a declarat astăzi vicepremierul Costin Borc.
Potrivit acestuia, proiectul va fi lansat săptămâna viitoare, pe 5 iulie, la Palatul Parlamentului. „Pentru realizarea acestuia ne-am consultat cu Banca Națională, cu Academia Română”, a afirmat Borc, răspunzând unei întrebări adresate de EVZ.
În legătură cu impactul generat de referendumul britanic privind ieşirea din UE asupra economiei româneşti, vicepremierul a afirmat că Ministerul Economiei pe care îl conduce a realizat un document pe care îl va înainta primului-ministru Dacian Cioloş şi care urmează să fie prezentat la sfârșitul acestei săptămâni.
El a refuzat să precizeze conținutul celor două documente la care a făcut referire. De asemenea, nu a vrut să comenteze despre efectele deprecierii lirei în raport cu leul asupra exportatorilor români, afirmând că „sunt oameni care folosesc Brexitul ca să îşi facă propagandă".
Cioloş: Brexitul ne poate aduce oportunităţi
Premierul Dacian Cioloş a afirmat ieri că România poate transforma momentul de criză reprezentat de Brexit într-unul de noi oportunităţi, referindu-se în special la stabilirea unui nou proiect de ţară care să fie susţinut de toate forţele politice, de Preşedinţie şi Guvern.
Acesta a adăugat că, în contextul regândirii funcţionării UE, România are oportunitatea de a-şi impune mai bine punctele de vedere la Bruxelles dacă va avea un proiect de ţară.
„Există oportunităţi politice şi geostrategice pentru că, în acest context de regândire a funcţionării Uniunii Europene, România - care de multe ori şi înainte, dar mai ales după aderare s-a tot plâns că puncte de vedere pe care le are nu sunt suficient integrate şi ascultate la Bruxelles - acum dacă avem un proiect de ţară, dacă ştim ce vrem acasă, să putem să susţinem aceste puncte de vedere şi la Bruxelles”, a mai spus prim-ministrul.