Evenimentul Zilei > Economie > „Proiectul de ţară” cu care ne vom prezenta la Bruxelles va fi lansat pe 5 iulie
„Proiectul de ţară” cu care ne vom prezenta la Bruxelles va fi lansat pe 5 iulie

„Proiectul de ţară” cu care ne vom prezenta la Bruxelles va fi lansat pe 5 iulie

„Proiectul de ţară” anunţat de premierul Dacian Cioloş, reprezentând un pachet de principii, valori şi măsuri agreate de preşedintele ţării, guvern şi partidele politice, va fi lansat săptămâna viitoare, pe 5 iulie, a declarat astăzi vicepremierul Costin Borc.

Potrivit acestuia, proiectul va fi lansat săptămâna viitoare, pe 5 iulie, la Palatul Parlamentului. „Pentru realizarea acestuia ne-am consultat cu Banca Națională, cu Academia Română”, a afirmat Borc, răspunzând unei întrebări adresate de EVZ.

În legătură cu impactul generat de referendumul britanic privind ieşirea din UE asupra economiei româneşti, vicepremierul a afirmat că Ministerul Economiei pe care îl conduce a realizat un document pe care îl va înainta primului-ministru Dacian Cioloş şi care urmează să fie prezentat la sfârșitul acestei săptămâni. 

El a refuzat să precizeze conținutul celor două documente la care a făcut referire. De asemenea, nu a vrut să comenteze despre efectele deprecierii lirei în raport cu leul asupra exportatorilor români, afirmând că „sunt oameni care folosesc Brexitul ca să îşi facă propagandă"

Cioloş: Brexitul ne poate aduce oportunităţi

Premierul Dacian Cioloş a afirmat ieri că România poate transforma momentul de criză reprezentat de Brexit într-unul de noi oportunităţi, referindu-se în special la stabilirea unui nou proiect de ţară care să fie susţinut de toate forţele politice, de Preşedinţie şi Guvern. 

Acesta a adăugat că, în contextul regândirii funcţionării UE, România are oportunitatea de a-şi impune mai bine punctele de vedere la Bruxelles dacă va avea un proiect de ţară. 

„Există oportunităţi politice şi geostrategice pentru că, în acest context de regândire a funcţionării Uniunii Europene, România – care de multe ori şi înainte, dar mai ales după aderare s-a tot plâns că puncte de vedere pe care le are nu sunt suficient integrate şi ascultate la Bruxelles – acum dacă avem un proiect de ţară, dacă ştim ce vrem acasă, să putem să susţinem aceste puncte de vedere şi la Bruxelles”, a mai spus prim-ministrul.