Evenimentul Zilei > Social > PROIECȚII SPECIALE 3D, filme documentare şi concerte la DOC AND ROLL
PROIECȚII SPECIALE 3D, filme documentare şi concerte la DOC AND ROLL

PROIECȚII SPECIALE 3D, filme documentare şi concerte la DOC AND ROLL

Cea de-a doua ediție a DOC AND ROLL, singurul festival din România de film documentar muzical, va avea loc între 15 și 18 aprilie în Brașov, la Cinema One (din cadrul Coresi Shopping Resort), Cinemateca Patria, Centrul Cultural Reduta și Temple Pub&Grill. În cadrul DOC AND ROLL vor fi proiectate concerte 3D și documentare muzicale. Festivalul are și o secțiune dedicată muzicii live, la Brașov ajungând artiști din Germania, Austria, Italia și Ungaria.

Festivalul se deschide pe 15 aprilie, cu o proiecție în premieră în România: Guns N’ Roses Appetite for Democracy 3D Live from the Hard Rock Casino. În timpul show-ului de la Las Vegas formația a interpretat toate piesele lor clasice: „November Rain", „Sweet Child O'Mine", „Live and Let Die", „You Could Be Mine", „Knockin on Heaven's Door", „Paradise City".

DOC AND ROLL continuă la Cinema One și în zilele de 16 și 17 aprilie când vor avea loc două proiecții de excepție: U2 3D și Metallica Through the Never 3D

Filmat în America de Sud, în cadrul turneului Vertigo,U2 3D recreează atmosfera unui concert, oferindu-le spectatorilor efecte vizuale deosebite. Acesta combină planuri care cuprind în cadru până la 80.000 de mii de spectatori, zoom-uri care ajung la doar câţiva centimentri de artişti, precum şi imagini filmate în spatele acestora, surprinzând întregul stadion. U23D cuprinde secvenţe din nouă concerte, filmate în oraşe diferite, folosindu-se simultan până la 18 camere de luat vederi.

Regizorul multi-premiat Nimród Antal creează un eveniment cinematografic 3D ieşit din comun: Metallica Through the Never. Cu o poveste de sine stătătoare, filmul foloseşte şi materiale filmate în timpul concertelor live ale popularei formaţii rock. Tânărul actor Dane DeHaan (Chronicle) interpretează un fan înrăit Metallica: el are o misiune obligatoriu de îndeplinit, totul în timp ce formaţia îşi interpretează celebrele melodii în faţa unei gigantice arene pline ochi de fani.

Programul DOC AND ROLL de la Cinema One se încheie sâmbătă 18 aprilie cu un film documentar în premieră în România: Scorpions Forever and a Day. Documentarul prezintă istoria trupei germane la aniversarea a 50 de ani. Filmul a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de film de la Berlin.

La Cinemateca Patria vor fi prezentate iubitorilor de muzică şi de film patru proiecții speciale:

Genesis: Together and Apart (Anglia, 2014)

Jason Becker: Not Dead Yet (SUA, 2012)

Ultimul impresar / The Last Impressario (Australia, 2013)

Supermenchs: legenda lui Shep Gordon (SUA, 2014)

Clubul festivalului este Temple Pub&Grill, unde pe parcursul celor patru zile de festival vor avea loc patru concerte live: Tribute U2 ZEN GARDEN (Italia), SCORPIONS TRIBUTE BAND (Ungaria),  Fernet Blues Company (Brașov), Acustica (Brașov). În cadrul festivalului DOC AND ROLL va avea loc și un concert de jazz. Ulrich Drechsler, maestrul clarinetului bas în Europa, se întoarce în România cu un nou proiect: un duo împreună cu pianistul austriac Christoph Cech. Concertul va avea loc vineri 17 aprilie la Centrul Cultural Reduta.

DOC AND ROLL are loc anual în luna aprilie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin cu sprijnul Centrului Național al Cinematografiei.