Evenimentul Zilei > Actualitate > Proiectele lui Oprescu pierd finanţarea. Amenajarea turistică a lacurilor Floreasca şi Tei e pe butuci
Proiectele lui Oprescu pierd finanţarea. Amenajarea turistică a lacurilor Floreasca şi Tei e pe butuci

Proiectele lui Oprescu pierd finanţarea. Amenajarea turistică a lacurilor Floreasca şi Tei e pe butuci

Un nou proiect al Primăriei Capitalei, cu finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, intră în zona de risc maxim de pierdere a finanţării.

Este vorba despre amenajarea turistică a lacurilor Floresca şi Tei, proiect cu o valoare totală de peste 88 de milioane lei din care aproape 24 milioane lei finanţare externă.

Durata de execuţie a lucrărilor a fost 35 de luni (12.02.2013-31.12.2015), iar în prezent stadiul fizic este de 45%. Din cauza diferenţelor dintre proiectul iniţial şi realitatea din teren, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a decis să nu acorde avizul pentru continuarea lucrărilor.

“Obţinerea documentului, cu toate etapele procedurale, va dura circa şapte săptămâni. În aceste condiţii este greu de crezut că lucrările se vor putea încheia până la 31.12.2015. Vă reamintesc că nu mai departe de luna august a acestui an, primarul suspendat al Capitalei anunţa că din 2016 ne vom putea plimba cu vaporaşul pe traseul ce va uni lacurile Herăstrău, Floreasca şi Tei.”, a scris viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea pe reţeaua de socializare.