Evenimentul Zilei > Social > Proiect pentru sprijinirea femeilor imigrante din România
Proiect pentru sprijinirea femeilor imigrante din România

Proiect pentru sprijinirea femeilor imigrante din România

Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei – ARTEMIS lansează proiectul de sprijinire a femeilor imigrante aflate în România expuse violenţei, prin care îşi propune să le transforme pe acestea în propriile avocate dar şi să le antreneze pentru a funcţiona ca lideri comunitari.

Proiectul este finanţat de  Comisia Europeană, prin Programul Daphne III(2007-2013) ce  se desfăşoară la nivel transnaţional. Obiectivul acestuia este sensibilizarea publicului prin creşterea gradului de conştientizare şi implicare a femeilor imigrante în a transmite mesaje corecte despre  înţelegerea şi prevenirea practicilor violente în viaţa privată şi publică.
În plus, prin acest proiect, 96 de femei imigrante din care patru vor fi lidere  de grup în comunităţile lor vor putea lua decizii care le dau şanse să trăiască într-un mediu demn şi paşnic.
Mai mult, 75 de profesionişti din domenii legate de integrarea imigranţilor şi de prevenire a violenţei împotriva femeii, vor discuta şi dezvolta modele sustenabile de combatere a violenţei, potrivit comunicatului de presă al Asociaţiei ARTEMIS.