Proiectul denumit „Investiţie în resurse umane, mai multe şanse la ocupare – INVEST“ este organizat de Austromed Holding SRL, în parteneriat cu bit education & consulting România SRL şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH. În acest scop, va fi organizată, miercuri, 24 septembrie 2014, de la ora 11.00, în sala de festivităţi a Primăriei Municipiului Alexandria, o conferință de presă pentru prezentarea proiectului .

Inițatorii anunță că acest proiect vizează facilitarea integrării ocupaționale, deschizând grupului ţintă participant perspectiva unui loc de muncă atractiv și durabil, capabil să îi asigure un venit decent. În acest scop, parteneriatul condus de Austromed Holding efectuează cursuri de calificare în profesii cu înalta valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene: „îngrijitori de bolnavi și bătrâni la domiciliu“, „baby-sitter“ şi „barmani“. În completarea cursurilor de calificare vin cele de „competenţe informatice”, pentru dezvoltarea abilităţilor de lucru cu computerul și cele de „competenţe antreprenoriale” pentru înfiinţarea şi conducerea propriei afaceri.

Cursurile, consilierea profesională și medierea muncii sunt gratuite, la aceste activităţi putând lua parte orice persoană inactivă sau aflată în şomaj de lungă durată, cu domiciliul în regiunea Bucureşti-Ilfov, judeţele Teleorman, Dâmboviţa sau Prahova. Participanţii vor primi subvenţii pe toată durata prezenţei la cursuri.

Proiectul,  în valoare totală de 13.299.444,15 lei, se desfăşoară pe parcursul unei perioade de 18 luni care se va încheia cel târziu la 27 septembrie 2015.

Pentru facilitarea angajării, grupul ţintă va beneficia de consiliere profesională și mediere pe piaţa muncii.

În cadrul conferinței de presă, George Enescu, responsabil activităţi transnaţionale şi Herwig Simoner, directorul partenerului din Austria, bit management Beratung GmbH, vor prezenta pe larg avantajele proiectului şi cursurile la care vor putea participa apartenenţii grupului țintă. Cuvântul de încheiere va fi rostit de către Victor Drăguşin, primarul Municipiului Alexandria.