Editura Evenimentul si Capital

PROIECT EUROPEAN pentru șomerii din România. Burse și CURSURI GRATUITE de baby-sitter, barmani și îngrijitori de bătrâni

Autor: | | 2 Comentarii | 2684 Vizualizari

În patru județe și în municipiul București vor avea loc, timp de 18 luni, cursuri de calificare pentru unele dintre cele mai căutate meserii de pe piața europeană a muncii. Astfel, românii vor avea șansa să se specializezeze în profesii cu înalta valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene: „îngrijitori de bolnavi și bătrâni la domiciliu“, „baby-sitter“ şi „barmani“.

Proiectul denumit „Investiţie în resurse umane, mai multe şanse la ocupare - INVEST“ este organizat de Austromed Holding SRL, în parteneriat cu bit education & consulting România SRL şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH. În acest scop, va fi organizată, miercuri, 24 septembrie 2014, de la ora 11.00, în sala de festivităţi a Primăriei Municipiului Alexandria, o conferință de presă pentru prezentarea proiectului .

Organizatorii arată că proiectul, în valoare totală de 13.299.444,15 lei, este o aplicaţie a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională şi îmbunătăţire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate şi se desfăşoară în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European.

Obiectivul general al proiectului răspunde cerințelor pieței muncii din România și vizează facilitarea integrării ocupaționale, deschizând grupului ţintă participant perspectiva unui loc de muncă atractiv și durabil, capabil să îi asigure un venit decent. În acest scop, parteneriatul condus de Austromed Holding efectuează cursuri de calificare în profesii cu înaltă valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene: „îngrijitori bolnavi și bătrâni la domiciliu”, „baby sitter” și „barman”.

Cursurile de calificare pot fi completate cu cele de „competenţe informatice”, destinate dezvoltării abilităților de lucru cu computerul, și cele de „competenţe antreprenoriale”, indispensabile înfiinţării şi conducerii propriei afaceri.

Pentru facilitarea angajării, grupul ţintă va beneficia de consiliere profesională și mediere pe piaţa muncii, inclusiv patru burse de locuri de muncă.

Cursurile, consilierea profesională și medierea muncii sunt gratuite, la aceste activităţi urmând să ia parte 558 de persoane inactive sau aflate în şomaj de lungă durată, cu domiciliul în Bucureşti, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa sau Prahova. Participanţii vor primi subvenţii pe toată durata prezenţei la cursuri.

În cadrul conferinței de presă, George Enescu, responsabil activităţi transnaţionale şi Herwig Simoner, directorul partenerului din Austria, bit management Beratung GmbH, vor prezenta pe larg avantajele proiectului şi cursurile la care vor putea participa apartenenţii grupului țintă. Cuvântul de încheiere va fi rostit de către Victor Drăguşin, primarul Municipiului Alexandria.

ZIUA Z pentru Liviu Dragnea! Verdictul pe care il asteapta toata tara! Ce il asteapta pe seful PSD

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI