Terapii neconvenţionale, cu aerosoli, propolis sau cu lumină polarizată, presopunctură, reflexoterapie sau masaje cu uleiuri esenţiale şi miere vor fi oferite persoanelor din comuna Meseşenii de Jos şi împrejurimi în cadrul unui proiect european de servicii de recuperare şi îngrijire la domiciliu adresate copiilor, adulţilor şi vârstnicilor.
Iniţiativa aparţine unui start-up din localitatea Fetindia, Joyful Living, care se bazează pe o echipă multidisciplinară de terapeuţi cu atestate de liberă practică, având competenţe în fiziokinetoterapie, masaj terapeutic, reflexoterapie, presopunctură, terapii complementare, potrivit precizărilor făcute de iniţiatoarea proiectului, Camelia Arion, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.
Serviciile vor fi complementare celor medicale şi se vor acorda în baza recomandărilor medicilor.
"Avem un proiect pe care l-am început anul trecut, gândindu-ne la noi servicii pentru populaţia rurală, înfiinţate în comuna Meseşenii de Jos, cu o arie un pic mai largă de beneficiari, până în comuna Crasna, deoarece serviciile noastre se vor acorda la domiciliu. (...) Este un proiect de suflet, pot spune. Am văzut multă nevoie şi multă nevoie în sectorul conex serviciilor medicale şi atunci în 2016 am demarat un mic start-up, cu sediul în Fetindia. Ne-am gândit să demarăm aceste servicii de recuperare şi îngrijire, conexe actului medical, adresate copiilor, adulţilor şi vârstnicilor. Scopul nostru este acela de a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a clienţilor noştri oferind servicii de: kinetoterapie, gimnastică medicală, masaj terapeutic, ergoterapie, terapie ocupaţională şi terapii complementare de calitate şi adaptate nevoilor acestora", a precizat Camelia Arion, citată de Agerpres.
Aceasta a subliniat faptul că aceste servicii nu se adresează doar persoanelor vârstnice sau cu diferite afecţiuni, care au nevoie de recuperare, ci şi persoanelor sănătoase care doresc să-şi menţină sau să-şi îmbunătăţească starea de sănătate, beneficiind de terapii pentru întărirea sistemului imunitar, pentru detoxifiere, regenerare celulară, prevenirea îmbătrânirii, prin terapii neconvenţionale precum presopunctură, reflexoterapie, terapie cu aerosoli, terapie cu propolis, masaj cu uleiuri esenţiale (raindrop therapy), masaj cu miere sau terapie cu lumină polarizată.
Persoanele cu afecţiuni diagnosticate, precum pacienţi aflaţi în perioada de recuperare după accidente vasculare, alte tipuri de accidente, pacienţi cu afecţiuni motorii, pacienţi cu afecţiuni ale coloanei vor beneficia de kinetoterapie, masaj terapeutic, gimnastică medicală, ergoterapie, terapie ocupaţională sau fizioterapie. Serviciile se adresează tuturor categoriilor de vârstă, de la copii, până la persoane în etate.
Echipamente pentru terapii la domiciliu au fost achiziţionate prin finanţare nerambursabilă în cadrul Submăsurii 6.2 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.