PROIECT CARITABIL. Peste 10.000 de copii au primit echipamente IT prin EDUCLICK
Editura Evenimentul si Capital

PROIECT CARITABIL. Peste 10.000 de copii au primit echipamente IT prin EDUCLICK

17-06/edu-click-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 170 Vizualizari

11.462 de copii şi tineri de la grădiniţe, şcoli, licee, ONG-uri şi alte instituţii din comunitățile defavorizate din județele Argeș, Dâmbovița, București și Ilfov vor beneficia de 400 de calculatoare oferite de Grupul Renault România și recondiționate de Ateliere Fără Frontiere.

Cele 42 de proiecte câștigătoare (28 de instituții de învățământ, 12 ONG-uri și 2 instituții sociale) au primit azi, 15 iunie 2017, 400 echipamente IT donate de Grupul Renault România și recondiţionate de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere. Acestora le-au fost asigurate software Microsoft și garanție.

Echipamentele intră în dotarea instituţiilor participante în acest program de responsabilitate socială pentru a contribui la calitatea actului de învăţământ şi la îmbunătățirea educaţiei în rândul copiilor şi tinerilor.

În total, în această ediție, au fost depuse 113 proiecte, dintre care 98 eligibile, jurizate de o comisie întrunită în data de 6 iunie, la sediul din București al Grupului Renault România. Mulțumim voluntarilor Grupului Renault România și celor de la organizațiile partenere (MEN, ECOTIC, CSR Media, Digi 24) pentru rigurozitatea si atenția cu care au evaluat fiecare proiect!

Felicitări tuturor candidaților și, mai ales, celor 42 de laureați!Predarea calculatoarelor are loc astăzi, 15 iunie 2017, la sediul Ateliere Fără Frontiere, în cadrul unei ceremonii de premiere unde se înmânează diplomele de laureat și cele de membru în juriu.

„Dublu Click pe educaţie cu Groupe Renault” face parte din programul Educlick, desfăşurat la nivel național, prin care Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi donează echipamente IT organizațiilor nonprofit și instituțiilor de învățământ și sociale din România.

În cadrul celor două ediții precedente «Dublu click pe educație » din 2014 și 2016, 200 de organizații au depus cel puțin un proiect, în total fiind 3.000 de echipamente IT solicitate. În urma programului au existat 44.000 de beneficiari din instituții educaționale și organizații nonprofit din județele Argeș, Dâmboviţa, Bucureşti și Ilfov. Cumulând cele 400 de computere care au fost donate astăzi, Grupul Renault România ajunge la un total de 1.200 de calculatoare donate în comunitățile defavorizate din județele în care este prezent.

Programul Educlick are ca scop creșterea nivelului de educație digitală prin dotarea proiectelor educaţionale ale asociațiilor și instituţiilor, cu echipamente IT. La nivel național, potrivit raportului de țară al Comisiei Europene, mai puţin de jumătate din forţa de muncă din România

(46%) posedă abilități digitale suficiente, față de 72% în UE, acest aspect putând deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate