Programul „Sprijin pentru România” continuă și în 2023. Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Programul „Sprijin pentru România” continuă și în 2023. Anunțul făcut de Nicolae CiucăSursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Nicolae Ciucă a declarat că măsurile din programul Sprijin pentru România vor continua și anul acesta, ceea ce înseamnă că pensionarii și românii cu salariu minim vor beneficia de mai mulți bani.

Coaliţia de guvernare a anunțat prelungirea programului Sprijin pentru România, prin care peste 2 milioane de cetățeni cu risc mare de sărăcie primesc ajutoare sociale în valoare de 250 de lei la fiecare două luni.

„În contexte economice dificile, este datoria noastră să ajutăm categoriile vulnerabile. Am făcut-o în 2022 și vom continua și anul acesta. Am identificat modalități prin care acest sprijin să fie acordat de #Guvern prin fonduri europene, astfel încât să putem veni direct în ajutorul cât mai multor cetățeni.

În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru #alimente. De asemenea, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la #energie, la nivelul fiecărei gospodării.

Pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutați cu 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte în anul școlar 2022-2023, iar mamele cu nou-născuți vor primi un #tichet social de 2.000 de lei. O guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toți cei aflați în nevoie, prin cele mai rapide și eficiente modalități, fără a destabiliza însă bugetul statului și fără a stopa investițiile. Programele prin fonduri europene sunt o soluție pe care vom continua să o accesăm în mod inteligent și cu rezultate vizibile pentru români”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina de Facebook.

Bani în plus pentru acești români

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, toți cei care se încadrează în următoarele categorii vor fi beneficiari ai programului Sprijin pentru România:

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; – Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; – Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; – Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare

Ne puteți urmări și pe Google News