Evenimentul ZileiVremeaPrognoza meteo, 26 noiembrie. Cum va fi vremea în ziua în care România va fi lovită de ciclon

Prognoza meteo, 26 noiembrie. Cum va fi vremea în ziua în care România va fi lovită de ciclon

Prognoza meteo, 26 noiembrie. Cum va fi vremea în ziua în care România va fi lovită de ciclon
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 26 noiembrie 2021. Valorile termice vor fi în creştere ușoară în majoritatea regiunilor, iar pe arii restrânse va ploua. La munte va ninge.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 26 noiembrie 2021. Meteorologii anunță temperaturi în creștere, însoțite de ploi în majoritatea regiunilor. De altfel, specialiștii de la ANM au anunțat încă de ieri că România va fi traversată de un ciclon care vine dinspre Marea Mediterană.

Cu toate acestea, potrivit ANM, vremea va fi mai frumoasă astăzi, cu valori termice în ușoară creștere în majoritatea zonelor țării, însă, pe parcursul zilei, cerul se va înnora treptat în toată țara, începând dinspre vest.

Prognoză meteo – vineri, 26 noiembrie – în ţară

Valorile termice vor fi în creştere ușoară în majoritatea regiunilor şi se vor situa peste cele normale la această dată; excepţie va face sud-vestul țării, unde ziua, vremea va fi relativ rece. Cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a teritoriului şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi Transilvaniei şi pe arii restrânse în Moldova.

În zona montană, la peste 1. 700 m altitudine, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță şi ninsoare. Vântul va avea intensificări pe creste, în special pe cele ale Carpaţilor Meridionali, unde va sufla cu viteze de peste 80…90 km/h.

Local şi temporar, intensificări ale vântului vor mai fi şi în Banat, Crişana, Moldova şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade. Mai ales dimineaţa, pe alocuri vor fi condiţii de ceată.

În Dobrogea, temperatura maximă va fi de 11/14 grade Celsius. În regiunea Oltenia, temperatura maximă va fi de 4/10 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 1/5 grade Celsius.

În Banat, temperatura maximă va fi de 6/10 grade Celsius, iar minima va fi de 3/8 grade Celsius. În  Crisana, temperatura maximă va fi de 8/12 grade Celsius, cu minima de 3/6 grade Celsius. În Maramures, temperatura maximă va fi de 9/12 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 3/6 grade Celsius.

În Craiova cerul va fi preponderent ploios, temperatura maximă atingând pragul de 8 grade Celsius, iar temperatura minimă de 2 grade Celsius. Iar la Arad cerul va fi preponderent ploios, temperatura maximă atingând pragul de 10 grade Celsius, iar temperatura minimă de 6 grade Celsius.

Vremea – 26 noiembrie 2021 – în București

Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre orele serii şi noaptea, când vor fi condiţii sã plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

La munte, la altitudini de peste 1.700 de metri temporar vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și posibil ploi. Cantitățile de apă vor depăși 15…20l/mp.


Accesează: