Prognoza meteo pentru Revelion. Cum va fi vremea în 2024

Prognoza meteo pentru Revelion. Cum va fi vremea în 2024 Prognoza meteo pentru Revelion. „Gerul Bobotezei” va lipsi în 2024. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru Revelion, dar și pentru prima săptămână din 2024. Românii nu vor avea parte de zăpadă ca în anii trecuți.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru Revelion și pentru primele zile din 2024. Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în noaptea dintre ani în cea mai mare parte a ţării, dar şi în prima săptămână din ianuarie. Zăpada va mai fi prezentă doar la altitudini de peste 1.500 de metri.

Prognoza meteo pentru Revelion

„Vom avea o vreme mai caldă în ultima zi a anului 2023. Maximele la scara întregii ţări, în 31 decembrie, vor fi cuprinse între 5 până la 12-13 grade, cu 12 grade în Capitală. De asemenea, în noaptea trecerii în noul an 2024 va fi o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că minimele pe parcursul nopţii vor fi în cea mai mare parte a ţării pozitive, cu cele mai ridicate valori, 4-5 grade în partea de vest, sud-vest a ţării, 6-7 grade în zona litoralului, minime coborâte spre minus 4 – minus 5 grade doar în zonele depresionare din estul Transilvaniei, în timp ce în restul regiunilor vorbim de minime uşor pozitive spre 1-3 grade Celsius, inclusiv în Capitală, unde minima va fi de 1-2 grade Celsius”, a afirmat Elena Mateescu, director ANM.

Prognoza meteo

Prognoza meteo pentru Revelion. „Gerul Bobotezei” va lipsi în 2024. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Prognoza meteo pentru ianuarie 2024

Meteorologul a mai spus că primele zile din 2024 vor fi călduroase. Temperaturile maxime vor fi de 13-14 grade Celsius în majoritatea zonelor țării. Românii nu vor avea parte de „gerul Bototezei” pe 6 ianuarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Actualizarea estimărilor pentru luna ianuarie 2024 confirmă semnalul pentru o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în prima săptămână a noului an, cu abateri termice pozitive la nivelul temperaturilor medii zilnice mai mari de 5 până chiar 10 grade Celsius, pentru că în mod obişnuit ar trebui să ne aşteptăm la maxime până la cel mult 4-5 grade Celsius, iar maximele, în prima săptămână, cu mici variaţii de la o zi la alta a anului 2024, vor fi cuprinse între 5 până la posibil 13-14 grade. La acest moment putem să apreciem că şi ziua de 6 ianuarie, de ziua Bobotezei, va fi mai caldă decât în mod obişnuit, dar, cu siguranţă, pe măsură ce ne apropiem de ziua respectivă vom actualiza informaţiile, însă estimările indică o probabilitate ridicată ca prima săptămână din noul an să fie o săptămână mai caldă decât în mod obişnuit”, a subliniat şefa ANM.

Prognoza meteo

Prognoza meteo pentru Revelion. „Gerul Bobotezei” va lipsi în 2024. Sursa foto: Pixabay

Nu va ninge de Revelion

Elena Mateescu a mai spus că va fi zăpadă doar la altitudini mai mari de 1.500 de metri de Revelion. „Este posibil ca doar la altitudini mai mari de 1.500 de metri să mai avem strat de zăpadă, pentru că vremea caldă din ultima decadă a lunii decembrie a favorizat topirea lentă a stratului consistent înregistrat în intervalele în care am avut fenomene de iarnă”, a adăugat Elena Mateescu pentru Agerpress.