Prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni Vremea. Sursa foto: Pixabay

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. ANM a emis prognoza meteo actualizată pentru perioada 27 mai - 9 iunie. În intervalul amintit, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius.

Vremea în Banat

Meteorologii estimează că valorile termice până la finalul anului se vor situa ușor peste media specifică perioadei, după care, regimul termic va intra într-un nou proces de încălzire.

Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 24-30 de grade Celsius, iar minimele vor oscila între 10 și 16 grade. În zilele de 29, respectiv 30 mai crește gradul de instabilitate atmosferică, instabilitatea care se va manifesta pe arii mai extinse începând cu 4 iunie.

Transilvania

În Transilvania, vremea se va încadra în regimul termic specific perioadei cu temperaturi care vor oscila între 22 - 24 de grade, iar valorile minime se vor situa în intervalul 7 - 10 grade. Spre finalul lunii și început de iunie, valorile termice vor intra pe un trend ușor ascendent, pentru mai toate regiunile din țară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Media valorilor maxime se va apropia de 30 de grade, iar minimele nu vor depăși 14 grade Celsius. În privința regimului pluviometric, șansele de precipitații vor fi ceva mai mari în perioada 28 - 31 mai și din nou pe 4 iunie.

Vremea se incalzește

Sursa foto: Photo 71839106 © Alexino | Dreamstime.com

Vremea în Maramureș

Pentru Maramureș, meteorologii estimează că vremea va fi în general variabilă, cu valori termice maxime cuprinse între 23 și 25 grade. Minimele se vor încadra între 10 și 12 grade.

Pentru început de lună vremea se încălzește considerabil, cu temperaturi care vor depăși media specifică pentru luna iunie. Pe timpul zilei, termometrele vor indica între 26 și 28 de grade. Iar în a doua parte a zilei valorile nocturne se vor situa între 14 și 16 grade Celsius.

Moldova

Pentru primele zile din intervalul amintit, în Moldova, temperaturile se vor menține în normalul specific perioadei, cu maxime termice de până la 22 de grade și minime de 11.

În prima zi din luna iunie, regimul termic se va încălzi pentru tot teritoriul Moldovei. Valorile termice vor crește până la 32 de grade, în timp ce temperaturile nocturne se vor încadra în intervalul 14 - 16 grade Celsius. Ceva mai multe șanse de precipitații au fost semnalate pentru intervalul 29-31 mai, iar în restul zilelor regimul pluviometric va fi deficitar.

Vremea

Vremea. Sursă foto: Unsplash

Vremea în Dobrogea

Și în Dobrogea, meteorologii au anunțat că vremea se încălzește. Prognoza ANM indică valori maxime de până la 28 de grade Celsius pentru prima perioadă a intervalului amintit. Minimele anunțate pentru estul teritoriului se vor situa în intervalul 11 - 16 grade Celsius.

Spre finalul intervalului prognozat, meteorologii estimează că regimul termic intră, de asemenea, într-un proces de încălzire cu maxime termice de până la 30 de grade și minime de 17 grade. Aversele vor fi ceva mai pronunțate în prima și ultima parte a intervalului.

Muntenia

În Muntenia, vremea se încălzește treptat, chiar din prima săptămână a intervalului, cu temperaturi de 23, 24 de grade, care vor urca spre 31 - 32 de grade la începutul lunii viitoare. Temperaturile minime vor crește de la 10 până la 16 grade Celsius.

Până spre 9 iunie, vremea se menține călduroasă, dar au vor fi și ceva variații. Regimul pluviometric va înregistra valori mai mari în intervalul 6-8 iunie.

Oltenia

Pentru sud-vestul României, meteorologii anunță că vremea va fi instabilă. Mercurul din termometre va urca până la 25 de grade, iar valorile termice nocturne vor oscila între 10-11 grade Celsius. Însă, de vineri și spre finalul săptămânii, temperaturile vor crește până la 32 de grade, iar minimele până la 16 grade. Șansele de averse vor fi ceva mai accentuate în perioada 29-31 mai respectiv 3-7 iunie.

Vremea, prognoza meteo

Vremea. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vremea la munte

La munte vremea nu se va schimba semnificativ în primul interval prognozat. Însă de la 1 iunie temperaturile vor crește până la 20 de grade, iar minimele se vor situa între 4 și 12 grade, potrivit ANM.