Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo. A fost anunțat un minim istoric: -90 de grade! Breaking News
Prognoza meteo. A fost anunțat un minim istoric: -90 de grade! Breaking News

Prognoza meteo. A fost anunțat un minim istoric: -90 de grade! Breaking News

Prognoza meteo. Temperaturile vor ajunge la un minim istoric pentru o perioadă scurtă de timp, din cauza unui vortex polar.

Prognoza meteo arată că un val de frig se va abate asupra Europei, temperaturile ajungând la un minim istoric, pentru o perioadă scurtă.

Acest lucru va fi cauzat de vortexul polar care, deși a cunoscut schimbări în această perioadă, a rezistat tuturor factorilor care l-au afectat, notează instituțiile abilitate. Potrivit severe-weather.eu, vortexul polar a rezistat valurilor de presiune și temperatură.
„Vortextul a fost slăbit de încălzirea stratosferei, însă a supraviețuit și se va răzbuna”, susțin specialiștii Severe Weather.

Specialiștii avertizează că temperatura în mijlocul vortexului polar va ajunge până la minus 90 de grade, fiind aproape cea mai scăzută atinsă vreodată, potrivit romaniatv.net

Potrivit specialiștilor Severe Weather, efectele modificărilor de temperatură din interiorul vortexului polar se vor resimți în aproximativ 10 zile.

Datorită dinamicii acestor curenți polari, vremea va fi blândă în Europa de la mijlocul până la sfârșitul lunii decembrie, ceea ce înseamnă că în unele țări din Europa nu va fi zăpadă de Crăciun.

Meteorologii avertizează că sunt posibile perioade de vreme rece severă, dar ele nu vor fi de lungă durată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.