Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 7 octombrie. Rafale de vânt de peste 100 de km/h vor mătura străzile acestui județ!
Prognoza meteo, 7 octombrie. Rafale de vânt de peste 100 de km/h vor mătura străzile acestui județ!

Prognoza meteo, 7 octombrie. Rafale de vânt de peste 100 de km/h vor mătura străzile acestui județ!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 7 octombrie 2021. Specialiștii în domeniu nu au vești foarte bune pentru perioada ce urmează. Vremea va continua să se răcească. În Banat și Oltenia, în mod special, se anunță ploi.

Vremea, joi, 7 octombrie, va continua să se răcească. Temperaturi deosebit de reci se vor raporta în sudul țării și local, în estul și centrul României. Cerul va fi variabil în principiu în nordul și nord-vestul țării, în timp ce în centru și în vest, cerul va fi mai noros.

Prognoza meteo pentru ziua de 7 octombrie aduce vești proaste

În Banat și Oltenia, va ploua local. Pe arii restrânse, precipitațiile se vor manifesta și în Dobrogea și în zonele montane și izolat în celelalte regiuni ale țării. În zonele de munte, la înălțimi de peste 1.700 de metri, se vor raporta precipitații mixte.

Rafalele de vânt vor fi, joi, moderate, însă în sudul, este, nord-vestul și centrul României se vor intensifica. Vântul va ajunge astfel la o viteză de 45-55 de km/h, local, în Banat, la peste 60 de km/h în sudul Transilvaniei și la peste 90-100 de km/h în sudul județului Caraș-Severin.

Izolat, dimineața, în nordul și centrul țării se vor semnala condiții de ceață. Noaptea se va anunța brumă. Presiunea atmosferică va fi asemănătoare celei din ziua precedentă, înregistrând valori înalte de regim anticiclonic. Temperaturile minime vor varia între 0 și 10 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor încadra între 10 grade Celsius, în nordul Moldovei și în estul Ardealului și 19 grade Celsius în Crișana.

Rafale de vânt de 50 de km/h în București

În București, joi, 7 octombrie, cerul va fi mai mult noros, însă condițiile de ploaie vor fi slabe și trecătoare – reduse, anunță meteorologii. Potrivit prognozei meteo emise de ANM, rafalele de vânt vor fi moderate, însă în a doua parte a zilei se vor intensifica și vor atinge viteze de 45-50 de km/h.

Valorile termice se vor afla în scădere față de intervalul anterior. Temperatura minimă va varia între 6 și 8 grade Celsius, în timp ce temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 15 grade Celsius. Presiunea atmosferică va scădea foarte puţin, rămânând superioară celei normale.

Vremea continuă să se răcească și la munte 

În zonele montane, vremea continuă, de asemenea, să se răcească. În unele zone, se vor atinge temperaturi deosebit de scăzute. Cerul va prezenta înnorări. Se vor semnala și precipitații, însă pentru perioade temporare, în masivele sudice, local, și izolat în restul lanțurilor montane.

La altitudini de peste 1.700 de metri se vor înregistra precipitații mixte. Rafalele de vânt se vor intensifica, iar vântul va atinge viteze de peste 90 de km/h, în general, în special în vestul Carpaților Meridionali.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: