Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo 22 august – 19 septembrie. Cum va fi vremea la început de toamnă
Prognoza meteo 22 august – 19 septembrie. Cum va fi vremea la început de toamnă

Prognoza meteo 22 august – 19 septembrie. Cum va fi vremea la început de toamnă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În prima parte a intervalului 22 august – 19 septembrie 2022, vremea se menține caldă cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Prognoza meteo 22 august – 19 septembrie. În ultimele două săptămâni de vară vom avea parte de temperaturi ridicate, la fel ca şi prima săptămână din luna septembrie, apoi vremea începe să se mai răcească treptat şi să devină normală pentru luna septembrie, potrivit prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, transmisă de meteorologii ANM.

Mai exact, ultimele două săptămâni de vară vor avea temperaturi ridicate peste normalul perioadei, iar precipitațiile vor fi deficitare în majoritatea regiunilor ţării.

Prognoza meteo 22 – 29 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de sud-vest a țării, dar mai ales în zona de munte aferentă, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Prognoza meteo 29 august – 5 septembrie

Pentru această perioadă, meteorologii anunţă: temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în est și sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice, dar și local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza meteo 5 – 12 septembrie

În prima săptămână din septembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru ceastă săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor. Meteorologii mai arată în prognoza emisă că regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 12 – 19 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul și sud-estul țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM.