Profitul Petrom, în scădere

Profitul Petrom, în scădere

Petrom a obţinut un profit net de 1,77 de miliarde de lei (485 de milioane de euro) anul trecut, în scădere cu 22 la sută faţă de valoarea înregistrată în 2006, se arată în raportul financiar transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri a Petrom a coborât anul trecut cu 6 la sută, până la 12,28 de miliarde de lei (3,36 de miliarde euro), iar nivelul investiţiilor a crescut cu 30 la sută, până la 3,28 de miliarde de lei (899 de milioane de euro).

Pentru anul în curs, Petrom a anunţat investiţii în valoare de 6 miliarde de lei (1,64 de miliarde de euro), în toate sectoarele de activitate.

Costul intern de productie al barilului echivalent petrol a fost de 16,83 de dolari, în creştere cu 23 la sută faţă de 2006. Principalele motive ale creşterii costului de producţie au fost aprecierea leului fata de dolar cu 13 la sută, scăderea producţiei şi creşterea cheltuielilor cu salariile si cu serviciile executate de tertim, se arată în raportul Petrom.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanţii Petrom susţin că ţiţeiul se va menţine la un preţ crescut în primele trimestre ale acestui an, ca urmare a costurilor ridicate din industria petrolieră, a tensiunilor geopolitice crescânde şi a puternicei creşteri economice din Asia.