„A, sa nu uit: Vasile Sebastian Dancu e noul președinte PSD. Puteți uita de Ciolacu. Si grija mare, ca Dâncu se bagă si la Președinție in 2024!”, a scris Turcescu pe Facebook.

Potrivit statutului PSD, liderul acestei formațiuni politice poate fi ales numai în cadrul unui congres.

Anul 2020 a fost, cu siguranță, cel mai greu an pentru PSD.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu, a explicat că „un congres e necesar pentru stabilitatea partidului”.

„S-a luat decizia ca să nu se intre în niciun fel de alegeri fără să existe o conducere aleasă a PSD.  Cu certitudine, Congresul se va organiza la o dată apropiată în timp”, a declarat Romașcanu.

„Un congres este necesar pentru stabilitatea partidului şi pentru a pregăti alegerile aşa cum trebuie”, a adăugat Romașcanu.

Congresul PSD trebuia să aibă loc în februarie 2020, însă instabilitatea politică și pandemia de coronavirus au amânat pe termen nedeterminat întrevederea membrilor de partid

Congresul ar urma să stabilească cine va conduce cu adevărat partidul, însă momentan nu se cunosc cei care își vor asuma șefia partidului.

Desigur, nume ca Olguța Vasilescu sau Gabriela Firea sunt vehiculate tot mai des în cercurile PSD, însă vechea tabără Dăncilă – Fifor – Teodorovici nu a renunțat niciodată la luptă și așteaptă momentul oportun pentru a obține puterea.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, că vă candida la viitorul congres la partidului, care trebuie organizat, în opinia lui, cât mai repede, imediat dupa încetarea stării de alertă.

„Marea majoritate a colegilor mei au susținut că trebuie organizat un congres. Acum, trebuie să înțelegem și să vedem si să învățăm din greșeli. Lupta politică este atât în exterior, cât și în interior. În acest moment, eu sunt președinte interimar. Ce nu înțeleg anumiți colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe, îți trebuie și un scenariu intern”, a mai spus Ciolacu.