Evenimentul Zilei > Politica > PROFEȚIA lui Băsescu: „Lucrurile vor ieşi tare prost, Daddy!” AVERTISMENT și pentru șeful Jandarmeriei. „Nu prea se utilizează BULANUL pentru protecţie”
PROFEȚIA lui Băsescu: „Lucrurile vor ieşi tare prost, Daddy!” AVERTISMENT și pentru șeful Jandarmeriei. „Nu prea se utilizează BULANUL pentru protecţie”

PROFEȚIA lui Băsescu: „Lucrurile vor ieşi tare prost, Daddy!” AVERTISMENT și pentru șeful Jandarmeriei. „Nu prea se utilizează BULANUL pentru protecţie”

Traian Băsescu lansează o „profeție” în scandalul legat de renunțarea membrilor Cabinetului Dăncilă la protecția oferită de SPP.

„Lucrurile vor ieşi prost, tare prost…Daddy”, a scris fostul preșeinte al Românie pe Facebook

„După o “îndelungată” cooperare cu SPP-ul, care nu a durat decât 24 ore, Viorica Vasilica Dancilă a decis să renunţe la protecţia legal asigurată de această instituţie. Evident, Vasilica a fost doar executantul unei dispoziţii a lui Daddy, dispoziţie argumentată cu bârfe de partid. Acest episod ne demonstrează cum se va desfăşura guvernarea Vasilicăi”, mai afirmă Băsescu. 

„Daddy ordonă, Vasilica execută. De fapt, Dragnea începe să construiască instituţii paralele cu cele legale pentru a putea controla tot ce mişcă în guvern şi în alte instituţii ale statului. În această strategie, un pion important este altă supusă, din Videle, Carmen Dan”, explică fostul președinte.

„În final, lucrurile vor ieşi prost, tare prost…Daddy”, profețește Traian Băsescu. 

El a explicat și de ce consideră că decizia Guvernului este una greșită și lansează un avertismen pentru șeful Jandarmeriei:

„PS – fac unele precizări: 
1.SPP este o instituţie care face parte din sistemul de apărare. 
2.Măsura îndepărtării SPP de la îndeplinirea misiunii de protecţie a demnitarilor, în baza unor bârfe de partid, este ilegală şi dă o lovitură unei componente a sistemului naţional de apărare.
3.Este exclus ca ofiţeri SPP să fi făcut rapoarte care să vizeze altceva decât incindente de securitate la adresa demnitarului, dacă au existat.
4.Transferul responsabilităţii asigurării protecţiei demnitarilor către jandarmerie este ilegal, jandarmeria neavând prin lege astfel de misiuni.
5.Ofiţerii Jandarmeriei nu au competenţa profesională şi nici antrenamentul necesar protecţiei demnitarilor. 
6.Jandarmeria nu dispune de mecanismele şi logistica necesare misiunii de protecţie a demnitariIor.
7.Atenţie, domnule Comandant al Jandarmeriei Române: protecţia demnitarilor înseamnă mult mai mult decât paza demnitarilor. Nu prea se utilizează bulanul şi nici garduri mobile pentru protecţie”.