Evenimentul Zilei > Justitie > Profesorul pedofil din Lugoj, exclus și din PSD. „Pe fete le pipăia și le invita la cafea, iar pe băieți îi bătea”
Profesorul pedofil din Lugoj, exclus și din PSD. „Pe fete le pipăia și le invita la cafea, iar pe băieți îi bătea”

Profesorul pedofil din Lugoj, exclus și din PSD. „Pe fete le pipăia și le invita la cafea, iar pe băieți îi bătea”

„La fete le spunea că sunt prea frumoase pentru școala asta și le pipăia pe fund sau pe sâni, iar dacă aveau note mai mici, le invita la o cafea ca să rezolve problema”.

 Așa sună mărturiile elevilor de la Școala Generală „Anișoara Odeanu” din Lugoj, aflată într- un adevărat scandal sexual, după ce, luna trecută, s-a aflat că unul dintre profesori își hărțuia elevele. Totul a ieșit la iveală după ce o puștoaică de clasa a VIII-a l-a înregistrat și l-a pârât părinților, care au depus reclamație la Poliție.

Reclamat de nouă eleve

În urma dezvăluirilor din presă, săptămâna trecută, pe lângă acuzele de folosire a funcției pentru obținerea de favoruri sexuale, în sarcina profesorului de Educație Tehnologică Dan Deliu (55 de ani) s-au mai reținut și alte fapte. „S-a extins urmărirea penală și sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de purtare abuzivă în dauna a doi elevi din școală, care susțin că au fost agresați fizic”, a precizat Arpad Anastasescu, avocatul profesorului.

„În timp ce încerca să le seducă pe fete, pe băieți îi amenința cu bătaia. Că aruncă scaunul după ei sau că îi aruncă pe fereastră, dacă fac gălăgie la ore. Uneori îi lovea peste cap”, spun elevii.


FOTO: Elevii discutau între ei despre comportamentul profesorului care le preda Educație TehnologicăCând s-a votat excluderea acestuia din corpul profesoral al Școlii „Anișoara Odeanu”, membrii Consiliului de Administrație au ținut cont de rezultatele anchetei Comisiei Disciplinare și de declarațiile reprezentanților Consiliului Elevilor. Un număr de nouă fete au depus sesizări în scris, pe lângă reclamația celei de la care a pornit ancheta. În școală învață 900 de copii, din care peste 400 la gimnaziu.


Din mesajele copiiilor reiese că aceștia știau de mai mult timp despre apucăturile profesorului Dan Deliu


„50 de lei pentru 10 minute din viață”

Fetele reclamă faptul că ele sau colegele lor erau atinse indecent de profesorul Deliu „pe sâni și pe fund, la ore și chiar în pauze”. Același lucru îl relatează reprezentanții Consiliului Elevilor. Când vreo fată avea note mai proaste, profesorul îi spunea: „Nu-i nimic, mergem la o cafea și rezolvăm”. Una dintre victimele lui Deliu povestește că profesorul i-a oferit 50 de lei pentru 10 minute din viață. Iar o alta a dezvăluit un episod în care uneia dintre colegele ei i s-a cerut să mai racoleze fete de la un liceu din Lugoj, pentru a face sex în grup cu profesorul.Rămas și fără partid

Deliu va fi exclus și din PSD, partid în rândul căruia era membru de ani buni. „Situația profesorului de la Lugoj este pecetluită pentru că, în cadrul partidului, există un cod de integritate care se aplică pentru orice membru”, a declarat Lucian Ursulețu, purtătorul de cuvânt al PSD Timiș.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: