Profesorul condamnat pentru o crimă din 1998 își joacă ultima „carte”: Martori importanți nu au fost niciodată audiați în procesul lui Dan Păcurariu

Profesorul condamnat pentru o crimă din 1998 își joacă ultima „carte”: Martori importanți nu au fost niciodată audiați în procesul lui Dan Păcurariu

Dan Păcurariu, profesorul condamnat definitiv anul trecut la 18 ani de închisoare pentru o crimă comisă acum 21 de ani, cere Tribunalului București revizuirea sentinței. Surse apropiate procesului au dezvăluit, în exclusivitate pentru EVZ, pe ce își va fundamenta apărarea Dan Păcurariu, încarcerat în prezent la Penitenciarul Giurgiu, după ce a fost găsit vinovat că și-a ucis iubita în 1998, pe profesoara de chineză Mihaela Fulga.

Apărarea va miza pe un nou aspect, o împrejurare care, conform surselor citate, a fost întru totul neglijată de anchetatorii care au instrumentat acest caz: este vorba despre chinezii cu care Mihaela Fulga a intrat adeseori în contact şi pentru care lucra, traducându-le diferite documente. Printre clienții chinezi ai victimei s-ar fi aflat şi un bărbat care ar deține o companie multinațională şi cu care Mihaela Fulga s-ar fi dus inclusiv la casa părintească, la Slatina. Cu alte cuvinte, sursele noastre susțin că anchetatorii nu l-au cercetat şi pe cel care ar fi avut o relație cu profesoara ucisă. Totodată, sursele au menționat că moartea profesoarei este cu atât mai bizară, cu cât aceasta urma ca peste o lună să plece în China. „Cine a avut interes să o ucidă? Peste ce fel de informații dăduse Mihaela Fulga? Cine se temea de faptul că Mihaela Fulga urma să plece în China? Să fi fost Păcurariu sau vreunul dintre chinezii pentru care aceasta a tradus diferite documente?”, au declarat sursele EVZ. 

Ce a spus profesorul înaintea condamnării

La momentul audierii lui Dan Păcurariu în apel, în data de 20 mai 2018, profesorul a făcut referire la chinezii din jurul Mihaelei Fulga: „Avea tot felul de relații cu chinezi, filipinezi, funcționari din Ambasada Chinei, indivizi cețoşi, aşa, ca statut. Cu toate acestea, niciunul nu a fost audiat”, a declarat profesorul.

Dan Păcurariu a încercat să „demonteze” acuzațiile procurorilor şi a arătat că este „complet nevinovat”.

„Un alt neadevăr flagrant: nu s-a găsit robot telefonic, videoplayer (n.r. - procurorii susțin că acesta ar putea fi arma crimei - „corp dur cu muchii”, aşa cum este descris în actele de la dosar). Ce este asta?! Niciun fel de bijuterie nu s-a găsit! Nici buletinul ei nu s-a găsit, era de fapt o copie după buletin, pentru viza de flotant. Fata m-a rugat să-i fac o copie. Cheia despre care se pretinde că s-a găsit e o minciună flagrantă. Era o cheie între altele, de la uşi, de la garaj. Se spune că, introdusă într-un anumit fel, ar fi putut acționa broasca de la garsoniera victimei. Păi, dacă era de la garsonieră, s-ar fi potrivit perfect, nu trebuiau fi făcute manevre, să fie introdusă doar pe jumătate”, a declarat Dan Păcurariu.

Mihaela Fulga a fost ucisă cu mai multe lovituri în data de 26 spre 27 iunie 1998 în garsoniera sa din cartierul Titan. Profesorul Dan Păcurariu, a cărui studentă era Mihaela Fulga la vremea respectivă, a fost încă de atunci suspectat de crimă, însă anchetatorii l-au pus sub acuzare abia în 2016. Păcurariu a negat vehement acuzațiile și a arătat că nici nu ar fi fost în zonă la acea dată, dar a fost contrazis de cartela de metrou folosită la data de 26.06.1998 , la stația de metrou Iancului. Alte probe importante în acest caz au fost obiectele pe care le-a luat profesorul din locuința victimei, în încercarea de a simula un jaf. Este vorba despre un lănțişor şi o brățară din aur, un telefon mobil, buletinul de identitate al victimei, precum și despre cheia acesteia, pe care anchetatorii au găsit- o la domiciliul profesorului.

Ne puteți urmări și pe Google News