Evenimentul ZileiSocialProfesorii vor primi trei salarii în plus! Ce condiție trebuie să respecte

Profesorii vor primi trei salarii în plus! Ce condiție trebuie să respecte

Profesorii vor primi trei salarii în plus! Ce condiție trebuie să respecte
În încercarea de a încuraja dascălii să profeseze în mediul rural, Ministerul Educației anunță că va oferi o recompensă financiară.

 

„Personalul didactic de predare din învăţământul de stat beneficiază anual de două salarii minime brute, din fondurile alocate de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională şi evoluţie în carieră, precum şi pentru achiziţionarea de materiale didactice şi auxiliare didactice curriculare necesare procesului instructiv/educativ.

Cadrele didactice care se titularizează în mediul rural beneficiază, în termen de un an, de o indemnizaţie de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute pe economie, sub condiţia de a preda pe post/catedră în mediul rural cel puţin 5 ani şcolari efectivi.”, se arată în proiectul de lege care a fost adoptat tacit în plenul Camerei Deputaţilor, în şedinţa de marţi. 

 

Dacă se răzgândește, dascălul dă banii înapoi!

 

„Cadrul didactic este obligat să restituie parţial indemnizaţia dacă înainte de împlinirea termenului de 5 ani îşi schimbă locul de muncă din mediul rural în mediul urban, în cazul suspendării contractului individual de muncă pe perioada concediului fără plată, precum şi în cazul demisiei. Indemnizaţia se restituie proporţional cu numărul de ani şcolari în care nu şi-a desfăşurat activitatea în mediul rural.
De asemenea, profesorii cu o vechime efectivă în învăţământ de peste 30 de ani beneficiază, la data încetării contractului individual de muncă în vederea pensionării pentru limită de vârstă, de o indemnizaţie în cuantum de 6 salarii medii brute pe economie, din fonduri alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei.”, se mai arată în proiect care urmează să ajungă la Senat.

Condiția este ca profesorii să predea pe post în mediul rural cel puţin 5 ani şcolari efectivi.


Accesează: