Evenimentul Zilei > Social > Profesorii au ieşit în stradă
Profesorii au ieşit în stradă

Profesorii au ieşit în stradă

Aproximativ 1.500 de sindicalişti ai Federaţiei "Spiru Haret" protestează împotriva Pactului Naţional pentru educaţie şi faţă de politicianismul din învăţământ.

Protestul a început ora 11:00, în faţa sediului Ministerului Educaţiei şi va continua cu un marş către Palatul Parlamentului.

"În momentul în care a apărut proiectul acestui pact naţional pentru educaţie, el a fost înaintat partidelor politice din România pentru a-l amenda, pentru a veni cu propuneri vizavi de conţinut.Federaţiilor sindicale li s-a înaintat numai conţinutul acestui proiect iniţial, dar fără a ni se cere propuneri vizavi de conţinutul în cauză", a declarat Marius Nistor, preşedinte executiv Federaţia "Spiru Haret".

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia "Alma Mater" şi Federaţia Educaţiei Naţionale au anunţat că se delimitează de acest protest, transmite Realitatea.

Liderii acestor sindicate au refuzat invitaţia de a participa pe motiv că protestele au o conotaţie politică. Din cele patru federaţii reprezentative din Învăţământ doar Federaţia Educaţiei Naţionale a semnat pactul pentru educaţie.

Vom reveni cu amănunte.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: