Evenimentul Zilei > Justitie > Profesoară din Dâmboviţa, cercetat de DGA pentru luare de mită
Profesoară din Dâmboviţa, cercetat de DGA pentru luare de mită

Profesoară din Dâmboviţa, cercetat de DGA pentru luare de mită

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița au pus în executare, sâmbătă, două mandate de percheziție. În aceeaşi zi, ei au prins-o în flagrant pe o proesoară din cadrul unei instituţii de învăţământ superior din Târgoviște, care a primit mită 4.000 de lei.

Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița a întocmit dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița în cazul profesoarei. În baza ordonanțelor de delegare, lucrătorii S.J.A. Dâmbovița, cu participarea procurorului de caz, au organizat și desfășurat acțiunea de prindere în flagrant a profesoarei care a cerut şi primit 4.000 lei pentru a transmite candidaților subiectele la examenul pentru obținerea gradului didactic II pentru educatori.

De asemenea, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară în localitățile Bușteni și Secăria, județul Prahova. Profesoara a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița pentru continuarea cercetărilor.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.