Editura Evenimentul si Capital

Profesoară model la peste 90 de ani. Unul dintre foștii directori ai Colegiului Nicolae Titulescu din Craiova a participat la festivitatea dedicată împlinirii unui secol de la înființarea liceului

14-04/profesoara_2-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 643 Vizualizari

Aurelia Marinescu, 91 de ani, are o energie debordantă și a ținut să fie prezentă în rândurile profesorilor și a elevilor de la instituția școlară pe care a păstorit-o în calitate de cadru didactic și de manager.

Părinții își doreau să devină medic, dar ea a ales să se facă dăscăliță, scrie Gazeta de Sud. Aurelia Marinescu, 91 de ani, fostă profesoară de limba română și director al Colegiului Național Nicolae Titulescu din Craiova a ținut să fie prezentă la aniversarea a unui secol de la înființarea liceului.

Profesoara nonagenară a fost managerul instituției între anii 1954-1968 când s-au produs comasări și a fost ridicat actualul corp de clădire al colegiului. Dăscălița a predat la acest liceu până în 1980 când a ieșit la pensie.

Fiind un exemplu al şcolii de ieri, dar şi de astăzi, Aurelia Marinescu a primit Diploma de Excelenţă din partea actualei conduceri a colegiului.

„Am deosebita plăcere de a participa la această festivitate care pentru mine înseamnă un prilej unic de pătrundere, din nou, în atmosfera şcolii pe care am slujit-o până la pensionare. Asemenea schimbărilor petrecute în societatea românească, şi şcoala, azi centenară, a suferit dese schimbări. A trecut prin mai multe avataruri, repetate mutări de sediu de local şcolar. Aceeaşi şcoală a purtat nume diferite: Şcoală Pedagogică de Educatoare, Şcoală Pedagogică de Învăţătoare, Şcoala Medie Nr. 2, Şcoala Medie Nr. 4, Liceul Nr. 4 şi apoi Liceul «Nicolae Titulescu». „Mama a vrut să devin medic, dar un eveniment care a avut loc pe strada mea în timpul cât eram la liceu m-a făcut să-mi schimb opţiunea. Am văzut cum se făcea autopsia la o femeie care a decedat atunci şi am renunţat. Părinţii mei au insistat să devin medic şi m-au trimis la Bucureşti să dau admitere. Şi am plecat spre Capitală, dar, în loc să mă duc la Facultatea de Medicină, am dat examen la Facultatea de Litere şi Filosofie“, a spus dascălul. A povestit totul cu o seninătate de parcă ar fi fost ieri. „Pe atunci se dădea examen, nu intrai ca găina oarbă la facultate. Am susţinut examenul la limba germană şi am obţinut nota 8,90, fiind admisă. Mama mi-a spus că nu mă va ierta niciodată, dar nu i-am făcut de râs nici ca dascăl. Şi, când a început să-mi vadă rezultatele, s-au mândrit cu mine“, a spus Aurelia Marinescu.

Pe cine sa NU sarbatorim de Florii! GRESEALA pe care o fac romanii in aceasta zi

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI