Evenimentul Zilei > International > O nouă LOVITURĂ pentru producătorul american acuzat de VIOL, Harvey Weinstein
O nouă LOVITURĂ pentru producătorul american acuzat de VIOL, Harvey Weinstein

O nouă LOVITURĂ pentru producătorul american acuzat de VIOL, Harvey Weinstein

Regizorii din cadrul grupului Guild of America (DGA) au depus plângeri disciplinare împotriva lui Harvey Weinstein, producătorul american acuzat de viol.

Asociația din Los Angeles a anunțat, ieri, că a depus plângerea în 13 octombrie. Guild of America funcționează ca un sindicat al regizorilor din industria de film și televiziune.

Weinstein a fost deja sanțcionat de multe alte organizații profesionale, după ce zeci de femei au dezvăluit hărțuiri și abuzuri sexuale din partea renumitușui producător american, comise în ultimele decenii.  

Guild of America a susținut, în plângerea depusă, că legea federală a muncii îi interzice să comenteze mai mult în legătură cu acest caz.

Weinstein a fost deja dat afară, în ultimele săptămâni, din: Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Producers Guild, British Academy of Film and Television Arts.

Regizorii au dat publicității o declarație în care condamnă hărțuirea sexuală în generaș, la finalul unei reuniuni a conducerii asociației, care a avut loc ieri, la New York. „Nu trebuie să existe toleranță pentru astfel de abuzuri de putere deplorabile. Aici nu este vorba despre o singură persoană. Trebuie să recunoaștem hărțuirea sexuală care este endemică în societatea noastră, și, din păcate, în industria noastră”.

Grupul a a adăugat că „fiecare individ are dreptul a de lucra într-un mediu sigur”.

Președintele DGA, Thomas Schlamme, a mai spus în nume propriu: „Ca bărbat în această industrie, am o responsabilitate nu doar să condamn actele altora, dar și să mă anașizez pe mine. Le cer tuturor să facă acest lucru. Dacă noi nu recunoaștem ceea ce a devenit atât de acceptabil în cultura noastre și cum noi, poate inconștient, suntem participanți, toate celelalte acțiuni vor fi inutile”.

Academia de Televiziune, care acordă Premiile Emmy, a anunțat că o audiere discilinară este programată pentru luna noiembrie și ar putea duce la excluderea lui Weinstein. Mai mult de 40 de femei l-au acuzat pe bărbatul de 65 de ani de hărțuire sau abuz, amintește Daily Mail.

Printre actrițele hărțuite se numără nume mari precum: Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Lupita Nyong', iar alte două artiste celebre Asia Argento și Rose McGowan au declarat că au fost violate de Weinstein.

Producătorul american a negat toate acuzațiile de acte sexuale fără consimțământ.