Producător mezeluri: Românii nu consumă mai puţină carne. A crescut producţia la negru
- Raluca Florescu
- 2 iunie 2011, 13:23
Statisticile oficiale pe primele cinci luni ale anului arată că românii consumă cu 15% mai puţină carne şi preparate din carne, însă producătorii afirmă că scăderea este dată de transferarea unor cantităţi pe piaţa neagră şi nu de reducerea consumului, a declarat astăzi Sorin Minea, preşedinte poorducătorul de mezeluri Angst.
"Potrivit statisticilor, consumul de carne şi preparate din carne a scăzut cu 15% însă eu nu am observat ca românul să consume mai puţin. Cred că scăderea s-a dus în piaţa neagră", a arătat preşedintele Agst, citat de Agerpres.
Acesta a precizat că nu aşteaptă o creştere mai mare de cinci procente a preţului la carne în următoarea perioadă deoarece, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul a crescut deja cu 19% iar producătorii nu-şi mai permit să majoreze preţul cu atâta uşurinţă deoarece şi-ar putea pierde clienţii.
Compania Angst este deţinută de familia Minea. Compania, care deţine două fabrici şi un lanţ de magazine, estimează o creştere a afacerilor cu 10%, de la 62 de milioane de euro în 2010.