Evenimentul Zilei > International > ACUZAȚII NOI pentru producătorul care a hărțuit 93 de femei! Magnatul a apelat la BLACK CUBE pentru a-i SPIONA pe…
ACUZAȚII NOI pentru producătorul care a hărțuit 93 de femei! Magnatul a apelat la BLACK CUBE pentru a-i SPIONA pe…

ACUZAȚII NOI pentru producătorul care a hărțuit 93 de femei! Magnatul a apelat la BLACK CUBE pentru a-i SPIONA pe…

Producătorul hollywoodian Harvey Weinstein a fost exclus pentru tot restul vieţii din The Television Academy, instituţia care acordă premiile Primetime Emmy, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală şi viol pe care i le aduc mai multe femei. Mai mult, producătorul a angajat detectivi privaţi pentru a spiona acuzatorii şi jurnaliştii care îi anchetau trecutul, astfel încât să împiedice lansarea acuzaţiilor la adresa lui.

„În urma unei întâlniri  care a avut loc astăzi (luni, n.r.) consiliul de conducere al The Television Academy a votat pentru a îl exclude pe Harvey Weinstein din Academie pentru tot restul vieţii sale. Academia sprijină denunţarea hărţuirii în toate formele şi susţine toate persoanele care au fost afectate de această problemă. Conducerea Academiei găseşte exemplele date extrem de tulburătoare. Am luat legătura cu lideri din industrie şi împărtăşim cu ei răspunderea de a oferi decenţă şi respect la locul de muncă”, a transmis The Television Academy, pentru The Hollywood Reporter, potrivit Digi 24.

SCANDAL la HOLLYWOOD! Un celebru PRODUCĂTOR, acuzat de HĂRȚUIRE SEXUALĂ, cere ajutorul confraților și promite că merge la terapie

Potrivit unei noi investigaţii publicate de The New Yorker, Weinstein a angajat compania Black Cube, condusă de agenţi ai Mossad, pentru a strânge informaţii despre Rose McGowan, care l-a acuzat de viol. Firma a angajat agenţi sub acoperire, unul dintre aceştia pozând drept activist pentru drepturile femeilor, pentru a o întâlni pe McGowan şi a obţine informaţii despre cartea pe care urma să o publice, scrie Variety.com.

 

De ce a angajat Weinstein companiile Black Cube şi Kroll

Weinstein a angajat companiile Black Cube şi Kroll – o firmă de securitate, pentru a împiedica publicarea articolelor în The New Yorker şi The New York Times, care ofereau detalii despre decenii de acuzaţii de hărţuire sexuală.

Investigaţia publicată de The New Yorker oferă detalii şi despre David Boies, angajat la casa de avocatură Boies Schiller Flexner LLP, care a supravegheat cea mai mare parte a spionajului. Prin desfăşurarea unei asemenea anchete prin intermediul unei firme de avocatură aceasta poate fi protejată prin confidenţialitatea dintre avocat şi client. Boies a declarat pentru The New Yorker că acea înţelegere a fost „o greşeală”.  

Când a devenit Black Cube cunoscută în România

Black Cube a devenit cunoscută în România după ce a fost deconspirată o operaţiune îndreptată împotriva procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Totul a culminat cu un dosar penal şi mai multe arestări, inclusiv a unui fost ofiţer SRI. Spionii Black Cube prinşi în România şi-au recunoscut faptele. Mai multe detalii AICI, AICI şi AICI.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol. Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susţine că orice relaţie sexuală a fost consimţită.

Producătorul Harvey Weinstein, concediat în urma scandalului acuzațiilor de hărțuire sexuală

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004. Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

93 de femei au declarat că au fost hărțuite de magnat

Recentele acuzaţii de abuz sexual formulate la adresa lui Harvey Weinstein de actriţa Paz de la Huerta, care susţine că acesta a violat-o de două ori, ar putea duce la arestarea lui, au declarat pentru CNN surse apropiate investigaţiei. Mărturia ei se adaugă altor 93 de femei care au declarat că au fost hărţuite de producător. Dintre acestea, 14 spun că au fost violate de magnatul de la Hollywood.

Producătorul Harvey Weinstein, cercetat și în Europa

În afară de New York Police Department (NYPD), mai desfăşoară anchete în cazul Weinstein: Departamentul de poliţie din Los Angeles (LAPD), Beverly Hills PD şi Metropolitan Police din Londra (Scotland Yard).

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”.