Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorul General Nițu: Este posibil să anchetăm cum au acționat autoritățile în cazul accidentului aviatic
Procurorul General Nițu: Este posibil să anchetăm cum au acționat autoritățile în cazul accidentului aviatic

Procurorul General Nițu: Este posibil să anchetăm cum au acționat autoritățile în cazul accidentului aviatic

Parchetul General a anunțat că ar putea deschide o anchetă privind modul în care au acționat autoritățile în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni.

Procurorul general a declarat că ia încalcul să se autosesizeze şi să deschidă o anchetă separată privind modul în care instituţiile Ministerului de Interne au condus operaţiunile de găsire a epavei şi cele de salvare. „Am văzut articolele din presă. Luam în calcul şi o astfel de ipoteză. Când luam o hotărâre opinia publică va fi incunoştiinţată”, a mai precizat Niţu.
Se cercetează numai cauzele accidentului

În acest moment procurorii Parchetului General nu au deschis o achetă privind operaţiunile Ministerului de Interne cu ocazia accidentului în urma căruia au decedat Adrian Iovan şi Aurelia Ion. Procuroii investighează numai accidentul aviatic şi cauzele sale, fiind începută urmărirea penală în rem adică fără să existe un responsabil identificat.