Evenimentul Zilei > Justitie > PROCURORUL-CHEIE în dosarul lui Dragnea dă LOVITURA FINALĂ vineri. Îndemnul este HALUCINANT
PROCURORUL-CHEIE în dosarul lui Dragnea dă LOVITURA FINALĂ vineri. Îndemnul este HALUCINANT

PROCURORUL-CHEIE în dosarul lui Dragnea dă LOVITURA FINALĂ vineri. Îndemnul este HALUCINANT

Procurorul DNA, Alexandra Carmen Lăncrănjan, îndeamnă magistrații să ia parte la protestul organizat vineri în legătură cu adoptarea OUG de modificare a legilor justiției. Aceasta a devenit cunoscută după ce a preluat instrumentarea dosarului Tel Drum în care este anchetat Liviu Dragnea.

Procurorul DNA care intrumentează dosarul Tel Drum, Alexandra Carmen Lăncrănjan, îndeamnă magistrații să participe la protestul care va avea loc vineri, la București. Tema protestului este legată de adoptarea de către Guvern a unei Ordonanțe de Urgență care modifică legile justiției, conform B1

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Alexandra Lăcrănjan menționează că „toate instituţiile statului trebuie să respecte independenţa justiţiei, separaţia şi echilibrul puterilor în stat.”

„Magistraţii vor protesta în Bucureşti, vineri, 22 februarie, ora 18.00, pe treptele Palatului de Justiţie, faţă de modificările intempestive aduse în această săptămână legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii şi a corpului de magistraţi.

Toate instituţiile statului trebuie să respecte independenţa justiţiei, separaţia şi echilibrul puterilor în stat, sub semnul transparenţei şi a loialităţii, atât faţă de celelalte instituţii, cât mai ales faţă de cetăţeni.”, scrie Alexandra Lăncrănjan pe pagina personală de Facebook.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, marți, la finalul ședinței de Guvern două ordonanțe.

Ministrul vrea să înceteze delegările din fruntea Parchetelor. 

Tudorel Toader vrea ca la șefia marilor parchete să poată fi propuși și judecători care au fost procurori. Aceeaşi procedură se va aplica şi pentru Parchetul General, dar şi pentru DIICOT.