Evenimentul Zilei > Justitie > FILMUL TRAGEDIEI DIN CENTRUL VECHI. Arestare în lipsă pentru CUȚITAR. Ce a declarat în fața anchetatorilor unul dintre AGRESORII REȚINUȚI
FILMUL TRAGEDIEI DIN CENTRUL VECHI. Arestare în lipsă pentru CUȚITAR. Ce a declarat în fața anchetatorilor unul dintre AGRESORII REȚINUȚI

FILMUL TRAGEDIEI DIN CENTRUL VECHI. Arestare în lipsă pentru CUȚITAR. Ce a declarat în fața anchetatorilor unul dintre AGRESORII REȚINUȚI

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un scandal din Centrul Vechi, aparent pe principiul, „nu te uita după fetele mele“ s-a transformat într-un tragedie. Unul dintre agresorii reținuți a declarat anchetatorior că deși apare pe camerele de supraveghere el nu a știut că amicul său purta cuțit, menționând că s-a băgat în conflict pentru a-i despărți pe cei doi. Surse apropiate anchetei au mai declarat pentru EVZ că vor cere arestarea în lipsă pentru celălalt agresori care nu a fost încă găsit și care l-ar fi înjunghiat cu șapte lovituri de cuțit pe bărbatul de 38 de ani care se află internat în spital.

Deși este surprins pe camerele video luate la puricat de anchetatori când îl lovea cu pumnii și cu picioarele pe bărbatul din Centrul Vechi care încercase „să se dea la fetele lor“, unul dintre agresorii reținut luni de anchetatori, a negat vehement că ar avea vreo vină în acest scandal. În plus, el a precizat că  fix în ziua aceea le cunoscuse pe fete, niște studente, susținând că „nu se droghează și că se duc rar în Centrul Vechim, deoarece este destul de scump“. Tânărul reținut neagă și faptul că ar fi știut că  prietenul său avea la el un cuțit  și că ar fi intervenit în scandal cu gândul să-i despartă și nicidecum să întărâtelucrurile. Din informațiile anchetatorilor, cei doi tineri, momentan fărp ocupație au antecedente penale.

FETELE, „MĂRUL DISCORDIEI“

Un bărbat de 36 de ani din Capitală a ajuns la spital vineri noaptea înjunghiat în piept și în abdomen, după un scandal în Centrul Vechi, mai exact pe strada Șelari. Era însoțit de câțiva prieteni când s-a întalnit pe stradă cu un grup de tineri în care erau și câteva fete.După un scurt schimb de replici, de genul „să nu te dai la fetele mele“, a urmat o încăierare care a culminat cu o tragedie. Pe camerele de supraveghere care au ajuns la anchetatori, se vede cum băieții își împart  la greu pumni și picioare, iar cele patru fete încearcă să îi despartă. La un moment dat însa, unul dintre agresori îl impinge pe bărbatul de 36 de ani în perete și îl înjunghie de câteva ori. Rănit grav în piept și abdomen, acesta reusește  într-un final să fugă, dar se prabușește după câțiva pasi, răpus de durere.

CE SPUN ÎNREGISTRĂRILE

Anchetatorii i-au identificat pe cei doi agresori ai tânărului înjunghiat, sâmbătă dimineață, în zona Lipscani din București. Amândoi sunt șomeri.Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Centrul Istoric al Capitalei au fost de un real ajutor pentru anchetatori. Cei implicați, dar și martorii, s-au speriat când au văzut că polițiștii Serviciului Omoruri și procurorii Tribunalului București au făcut public filmul agresiunii. În înregistrările video prezentate de autorități apare bărbatul în vârstă de 36 de ani, care a fost înjunghiat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce ar fi încercat să intre în vorbă cu ni tinere. „Au venit la poliție martorii, dar și tinerele de la care a plecat cearta. I-am identificat astfel pe cei care l-au atacat pe tânărul care acum este internat în stare gravă”, a declarat, pentru EVZ, unul dintre anchetatori. După ce a aflat că au fost căutați de polițiști, unul dintre agresori s-a predat cu un avocat. Cei identificați au fiecare 28 de ani, câte un copil și sunt șomeri,cuțitarul fiind de profesie frizer.

CENTRUL ISTORIC, MAGNET PENTRU CONSUMATORII DE DROGURI?

Centrul Istoric este ca un magnet pentru tineri pentru că aici, spun ofițerii antidrog, se consumă „la liber” stupefiante, în special marijuana. Georgiana Ispas (24 de ani), o ospătăriță care lucra într-un club din Centrul Vechi a murit, anul trecut, după ce ar fi consumat un cocktail în care i s-ar fi strecurat droguri. Dar și alte evenimente au zguduit „Cartierul tinerilor”. Patronul unei terase din Centrul Vechi a fost executat, în 2014, de partenerul său de afaceri. Acesta din urmă a fost acuzat că ar fi incendiat un apartament pentru a crea impresia că victima a murit în incendiu.