Evenimentul Zilei > Justitie > Trei procurori din dosarul Jandarmeriei sunt CERCETAȚI DISCIPLINAR: „O tentativă de COMPROMITERE a actelor existente în dosar”
Trei procurori din dosarul Jandarmeriei sunt CERCETAȚI DISCIPLINAR: „O tentativă de COMPROMITERE a actelor existente în dosar”

Trei procurori din dosarul Jandarmeriei sunt CERCETAȚI DISCIPLINAR: „O tentativă de COMPROMITERE a actelor existente în dosar”

Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor militari din dosarul Jandarmeriei, Coseanu Gheorghe, șeful secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, Codruț Mihalache și Bogdan Pârlog.

Procurorii sunt acuzați de abateri disciplinare prevăzute de articolul 99 litera m din legea 303/2004, adică de ”nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

Miza acestei acțiuni ar fi tentativa de a compromite actele care sunt deja la dosar și intimidatea procurorilor, au declarat pentru G4media.ro surse din cadrul Inspecției Judiciare. 

Aceleași surse au mai declarat că IJ face referrire la dispoziții care au fost abrogate sau nu au fost puse în aplicare de peste un deceniu.

Doi inspectori judiari au descins vineri dimineață la secția Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, unde au solicitat dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august. Verificarea a avut loc cu doar câteva ore înainte de audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în calitate de martor, în dosarul violențelor mitingului din 10 august, mai scrie G4media.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: