Evenimentul Zilei > International > Procuror democrat. Donald Trump a fost „incitatorul-şef” al asaltului asupra Capitoliului
Procuror democrat. Donald Trump a fost „incitatorul-şef” al asaltului asupra Capitoliului

Procuror democrat. Donald Trump a fost „incitatorul-şef” al asaltului asupra Capitoliului

Donald Trump a fost "incitatorul-şef" al asaltului sângeros din 6 ianuarie asupra Capitoliului, a acuzat miercuri şeful procurorilor democraţi Jamie Raskin, în cea de-a doua zi a procesului istoric de punere sub acuzare a lui Trump

Procuror democrat. Donald Trump a fost „incitatorul-şef” al asaltului asupra Capitoliului.

Mulţimea de manifestanţi pro-Trump „a fost trimisă aici (la Capitoliu) de preşedinte, ea a fost invitată de preşedintele SUA”, a declarat acest parlamentar din Camera Reprezentanţilor, în deschiderea unei noi zile consacrate acuzării.

Dovezile „vor demonstra că Donald Trump şi-a abandonat rolul de comandant-şef pentru a deveni incitatorul-şef al unei insurecţii periculoase”, a adăugat el.

Senatul Statelor Unite a încheiat marţi prima zi a procesului de „impeachment” (destituire şi punere sub acuzare) a fostului preşedinte Donald Trump la sfârşitul unei şedinţe cu argumente emoţionale din partea democraţilor în favoarea continuării procesului şi a condamnării fostului lider de la Casa Albă.

Senatorii americani au votat cu 56 de voturi pentru şi 44 împotrivă pentru a continua procesul de destituire a fostului preşedinte. Şase republicani s-au alăturat democraţilor pentru a afirma constituţionalitatea unui proces de punere sub acuzare a unui preşedinte care nu mai este în funcţie.