Evenimentul Zilei > Justitie > Procuroarea „recuperatoare” de la Baia de Aramă are probleme în instanță. Un apropiat al interlopilor a dat-o în judecată.
Procuroarea „recuperatoare” de la Baia de Aramă are probleme în instanță. Un apropiat al interlopilor a dat-o în judecată.

Procuroarea „recuperatoare” de la Baia de Aramă are probleme în instanță. Un apropiat al interlopilor a dat-o în judecată.

Maria Antoaneta Piţurcă, procuroarea care a luat-o cu japca pe Sorina, fetiţa adoptată de nişte români stabiliţi în SUA, tăvălind-o pe jos, a fost dată în judecată de un avocat condamnat în dosarul Cristinei Diana Boerică, fiica interlopului Genică Boerică.

Avocatul Dan Dragoș Dumitrașcu susţine că procuroarea cu apucături de recuperator i-ar fi încălcat mai multe drepturi – la demnitate, integritate fizică şi psihică, sănătate, cât şi dreptul la secretul profesional – motiv pentru care a cerut despăgubiri de 500.000 lei. Sumă va fi însă plătită din banii noştri, ai tututor, fiindcă avocatul a chemat şi statul român, în solidar cu procuroarea iar legea cu răspunderea magistraților bate pasul pe loc. Acuzaţii pot fi îndreptățite, fiindcă, după cum s-a văzut în cazul Sorinei, procuroarea nu pune mare preț pe drepturile cetăţenilor.

 

Termenul în acest proces are loc chiar astăzi, aşa că procuroarea trebuie să se împartă între tribunal şi scandalul fetiţei Sorina, pe care a săltat-o din casa în care a crescut în timpul unei descinderi ca în filme, cu poliţişti înarmaţi până-n dinţi, de parcă minora era o criminală extrem de periculoasă. Astfel, ajutată de haita de gorile îmbrăcate în haina statului, procuroarea a târât-o pe copilă pe asfalt, pentru a o preda părinţilor adoptivi, care s-au lăudat că au plătit 30.000 de euro pentru a o adopta pe Sorina.

 

În timp ce mai-marii ţării anunţă „mega-anchete" în acest caz, ieri, şefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Tena Tulitu, a declarat-o nevinovată pe colega şi prietena sa Maria Piţurcă, susţinând că aceasta a intervenit perfect legal în cazul fetiţei din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. „Doamna procuror a vrut să discute cu copilul, a vrut să ia copilul pentru a-l prezenta la Medicină Legală, era vorba de infracțiunea de rele tratament e aplicate minorului. Este o infracțiune cu privire la care doamna procuror a emis cercetările penale. Doamna procuror nu a luat fetița, doamna procuror a constatat că este reținută ilegal de familia Șărămăt și a fost prezentată, a fost predată părinților și a fost prezentată la Medicină Legală, deoarece se efectuează cercetări pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului", a spus şefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, scrie spynews.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.